Ompele muovipusseista yrttipuutarha
Tee itse
Ompele muovipusseista yrttipuutarha
Muovipusseista ommeltu riippuva yrttipuutarha sopii pienellekin parvekkeelle. Katso Unelmien Talo&Kodin ohje ja tee yrteille multataskut muovista!
Julkaistu 16.3.2016
Unelmien Talo&Koti

Valoa, vettä ja vähän multaa, siinä eväät yrtinkasvatukseen. Muovipusseista ommeltu riippuva yrttipuutarha sopii pienellekin parvekkeelle.

Voit ommella yrtinkasvatustaskun pakkausmuovista tai muovipusseista. Muovipusseja silitetään yhteen 3–4 kerrosta, paksumpaa pakkausmuovia riittää kaksi kerrosta.

Kokeile ensin sopivaa lämpötilaa. Liian kuuma rauta saa muovin kuplimaan ja liian haalea ei sulata muoveja yhteen. Silityslauta ja -rauta kannattaa suojata leivinpaperilla, niin muovi ei tartu kiinni niihin.

Käytä ompelukoneessa pitkää pistoa ja paksua neulaa. Teflonpinnoitteinen paininjalka luistaa paremmin muovin päällä.

Tarvikkeet:

  • pakkausmuovia, esimerkiksi multasäkkejä
  • henkari
  • leivinpaperia ja silitysrauta
  • ompelukone.

Näin teet muovipusseista yrttipuutarhan

1. Pese ja kuivaa säkit hyvin. Leikkaa säkit auki kahdeksi kappaleeksi.

2. Silitä kaksi muovikerrosta yhteen leivinpaperin välissä, sopiva raudan lämpötila on kahden ja kolmen pisteen välissä. Yrttipussikkoon tarvitset kaksi 55 x 60 -senttistä palaa ja kaksi 20 x 80 -senttistä palaa. Jäähdytä muovi painon alla, lehtipinot sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin.

3. Merkitse toiseen isoon palaan taskujen paikat: alarivi alkaa aivan reunasta ja taskujen väliin jää noin 10 cm. Merkitse myös taskujen pystysaumakohdat puoliväliin ja puolikkaiden puoliväleihin.

4. Ompele ensin reunat, sitten keskikohta ja sitten puolivälit. Laskosta taskujen pohjat ja tikkaa taskurivin alareuna pohjamuoviin.

5. Saumaa taskujen pohjat silittämällä niiden päälle muovisuikaletta. Leikkaa isojen muovien yläreuna kaarevaksi. Ompele muovit yhteen reunoista, jätä yläreunaan noin 17 cm:n aukko henkarin pujottamista varten. Silitä sivu- ja alareunaan kantit muovisuikaleista.

6. Istuta yrtit multataskuihin, ripusta pussikko valoisaan paikkaan ja korjaat satoa yrttiruukuistasi koko kesä. Laita mullan alle lekasoraa ja sekoita multaan kosteudenpitäjää, niin voit harventaa kasteluväliä.

Kommentoi »