Ohra on oikeaa lähiruokaa
Ruoka
Ohra on oikeaa lähiruokaa
Perinteikäs viljakasvi, ohra, tekee komean paluun suoraan arkiruokapöytään. Nykyaikaiset ohratuotteet kypsyvät nopeasti ja ovat kuitupitoisia ja maistuvia.
Julkaistu 20.11.2012
Maku

Suomessa ohraa on totuttu käyttämään rieskan ja leivän leivonnassa sekä puuron valmistuksessa. Perinteisten ohrasuurimoiden rinnalle on tullut uusia nopeammin kypsyviä tuotteita, kuten täysjyväohra ja helmiksi hiotut ohrat sekä ohran ja muiden viljojen sekoitukset. Voit korvata ohralla vaihteeksi riisin, pastan, couscousin tai perunan. Sitä on helppo valmistaa ja maustaa eri tavoin.

Miksi ohraa sitten tulisi käyttää? Ohrassa on B-ryhmän vitamiineja, rautaa ja muita kivennäisaineita sekä runsaasti kuitua. Ruoasta saatava kuitu vaikuttaa monella tavalla ihmisen hyvinvointiin. Ohrakuitu tasapainottaa vatsaa ja pitää suolistosta hyvää huolta. Lisäksi ohran sisältämä liukoinen beetaglukaani-kuitu auttaa hallitsemaan veren kolesterolitasoa. Ja sitten se maku. Ohrasta on monelle pari vuosikymmentä sitten kouluruokalassa aterioitaan nauttineelle jäänyt suuhun hieman karvas maku. Se on nyt virallisesti menneisyyttä. Uudet valmistus- ja esikypsennysmenetelmät ovat tehneet ohrasta pehmeän, miedon ja täyteläisen makuisen, ilman että sen hyvää tekevät ominaisuudet ovat kärsineet. Terveellisyys, nopeus ja maukkaus kuuluvat jokaisen ruokailijan perusoikeuksiin ja ohra pitää sisällään nuo kaikki.

Kommentoi »