Parsakaalin pienet, mureat sivukukinnot ovat herkullisinta kaalisatoa, mitä kuvitella saattaa. Ne poikkeavat tavallisista muhkeista ja kupolimaisista kukinnoista. Ohut varsiosa kypsyy hetkessä, sillä sato korjataan ennen solukon puisevoitumista. Ja mikä parasta: sivuversojen sato jatkuu syksyyn saakka.
Tavalliset parsakaalin lajikkeet kasvattavat kukinnon pääverson kärkeen. Kun pääverso korjataan, sivuversot lähtevät kasvuun ja tuottavat pieniä kukintoja. Ne voi korjata suoraan pannulle. Parsakaalista on jalostettu myös lajikkeita, jotka tuottavat runsaasti sivukukintoja (esim. 'Healthy Option' F1, 'Summer Purple').
Suojaa taimet tiiviisti harsolla tai hyönteisverkolla heti istutuksen jälkeen. Laadukkaimman sadon kaali tuottaa +15–20 asteessa.
Näin kasvatat parsakaalia
3. Kastele kuivina jaksoina, sillä kaalien isot lehdet haihduttavat runsaasti.Kookkaan taimen juuret yltävät syvälle maahan, joten perusteellinen kastelu kerran viikossa riittää. Vähennä haihduntaa maan pintaan levitettävällä katteella, esimerkiksi ruohosilpulla. Anna lisälannoitusta 1–3 kertaa, jotta parsakaali kasvaa tasaisesti ja jaksaa tuottaa sivuversoja.
4. Korjaa pää- ja sivukukinnot, kun nuput ovat nuppineulan pään kokoisia. Käytä sato samantien tai säilytä viileässä haihdunnalta suojattuna. Korjaa sivuversoja pääverson jälkeen.Käytä myös parsakaalin versot, joissa on muutama kukka auki. Korkea ja harva kukinto sekä ennen aikojaan avautuvat kukat johtuvat liian korkeasta lämpötilasta.