Kotivinkki

Noutopöydän kattaus on sujuvien juhlatarjoiluiden avain – muista huomioida nämä 8 asiaa

Noutopöydän kattaus on sujuvien juhlatarjoiluiden avain – muista huomioida nämä 8 asiaa
Noutopöydän kattaus kootaan tarjottavien mukaan, ruokailuvälineistä aloittaen. Noutopöytä on isoissa juhlissa ehdottomasti toimivin ja paras vaihtoehto ruokien tarjoiluun. Näin jokaisen vieraan on mahdollista valita haluamiaan ruokalajeja sopivat määrät.
Julkaistu: 12.6.2019

Noutopöydän kattaus ja suunnittelu – huomioi nämä:

  • Liina pöydällä tekee juhlan. Vanhat mutta siistit lakanat käyvät erinomaisesti pöytäliinoista.
  • Yleensä noutopöytää kierretään myötäpäivään. Kata ensin ruokailuvälineet, sitten alkuruoat, pääruoat ja lopuksi jälkiruoka. Mieti myös makuja: miedot ruoat ennen voimakkaan makuisia, kylmät ennen lämpimiä ja kalaruoat ennen liharuokia.
  • Jätä pöytään tarpeeksi tilaa, jotta lautasen voi tarvittaessa laskea alas.
  • Aseta juomat tarjolle eri pöytään. Se helpottaa liikennettä noutopöydän ympärillä.
  • Kaikkia ruokia ei kannata laittaa isoihin tarjoilukulhoihin ja -vateihin, vaan laita osa pienemmille lautasille tai kulhoihin. Erilaiset astiat tekevät pöydästä kiinnostavan.
  • Laita tarjoiluastioita noutopöytään eri tasoille. Käytä puulaatikoita, lankkuja ja tiiliä. Korkeuserot tuovat kokonaisuuteen näyttävyyttä.
  • Valitse noutopöytään helppoja ottimia, kuten pihdit, joita voi käyttää yhdellä kädellä. Kata jokaiselle ruoalle oma ottimensa ja muutama ylimääräinen varalle.
  • Aseta menutaulu noutopöydälle. Lisää tarvittaessa erikoisruokavaliomerkinnät.
Kommentoi »