Kotivinkki

Noutopöydän kattaus on sujuvien juhlatarjoiluiden avain – muista huomioida nämä 8 asiaa


Noutopöydän kattaus kootaan tarjottavien mukaan, ruokailuvälineistä aloittaen. Noutopöytä on isoissa juhlissa ehdottomasti toimivin ja paras vaihtoehto ruokien tarjoiluun. Näin jokaisen vieraan on mahdollista valita haluamiaan ruokalajeja sopivat määrät.
Kuvat Johanna Myllymäki

Noutopöydän kattaus ja suunnittelu – huomioi nämä:

  • Liina pöydällä tekee juhlan. Vanhat mutta siistit lakanat käyvät erinomaisesti pöytäliinoista.
  • Yleensä noutopöytää kierretään myötäpäivään. Kata ensin ruokailuvälineet, sitten alkuruoat, pääruoat ja lopuksi jälkiruoka. Mieti myös makuja: miedot ruoat ennen voimakkaan makuisia, kylmät ennen lämpimiä ja kalaruoat ennen liharuokia.
  • Jätä pöytään tarpeeksi tilaa, jotta lautasen voi tarvittaessa laskea alas.
  • Aseta juomat tarjolle eri pöytään. Se helpottaa liikennettä noutopöydän ympärillä.
  • Kaikkia ruokia ei kannata laittaa isoihin tarjoilukulhoihin ja -vateihin, vaan laita osa pienemmille lautasille tai kulhoihin. Erilaiset astiat tekevät pöydästä kiinnostavan.
  • Laita tarjoiluastioita noutopöytään eri tasoille. Käytä puulaatikoita, lankkuja ja tiiliä. Korkeuserot tuovat kokonaisuuteen näyttävyyttä.
  • Valitse noutopöytään helppoja ottimia, kuten pihdit, joita voi käyttää yhdellä kädellä. Kata jokaiselle ruoalle oma ottimensa ja muutama ylimääräinen varalle.
  • Aseta menutaulu noutopöydälle. Lisää tarvittaessa erikoisruokavaliomerkinnät.
Julkaistu: 12.6.2019