Nostalginen kesämökin sisustus
Sisustus
Nostalginen kesämökin sisustus
Suvun yhteisen kesämökin sisustus on nostalginen kokoelma vanhaa tavaraa ja huutokauppalöytöjä.
Julkaistu 13.7.2016
Kotivinkki

Päämakuuhuonetta hallitsee komea kirjoituspöytä. Sen salalokerot löytyivät vasta viime kesänä. Pöytä ja Billnäs-tuoli ovat huutokauppaostoksia 1980-luvulta.

Mökki valmistui vuonna 1986. Sen hirsirungoksi siirrettiin 1940-luvulla rakennettu maalaistalo. Pihapiiri on vuosien varrella täydentynyt liiterillä, verstaalla sekä savipajalla ja laajentunut viereiselle kalliotontille. Sinne on rakennettu ateljeeriihi, nukkuma-aitta ja savusauna. Nyt mökki on kolmen sukupolven yhteiskäytössä.

Kuisti rakennettiin, kun lastenlasten määrä kasvoi ja tarvittiin eteinen. Penkin kannen alla ovat saappaat, verhon takana naulakko. Matto on äidin kutoma.

Vanhat talousesineet saavat olla esillä isän tekemässä hyllykössä.

Kapea ja ahdas 1950-luvun astiakaapisto oli tullut tiensä päähän. Se korvattiin kodin remontissa puretun kodinhoitohuoneen kalusteilla. Vanhat alaosat maalattiin valkoisiksi, ja puutaso vaihdettiin harmaaseen kivitasoon.

Tupa on talon sydän, ja sen suosituin paikka on satavuotias natiseva talonpoikaissohva. Tamminen ruokapöytä kasvaa jatkopaloilla parimetriseksi. Se löytyi sattumalta eräästä navetasta. Tarinan mukaan pöytä oli tuotu Amerikasta kyläkahvilan pöydäksi.

Komeimmat hauenleuat ja vanhat uistimet on koottu kollaasiksi.

Maaseudun huutokaupat ovat täynnä aarteita. Niistä ovat löytyneet esimerkiksi kasviprässi, astia­kaappi ja koulutaulut. Mökkiä ei ole varsinaisesti sisustettu, vaan sinne on koottu huutokauppalöytöjä lähiseutujen taloista.

Vintti muutettiin lämpimäksi tilaksi 1990-luvulla, ja sinne tehtiin kaksi makkaria. Verhon takana oleva tila toimii varastona.

Tilava liinavaatekaappi pitää sisällään myös tekstiiliaarteet vuosikymmenten takaa. Vanha Singer toimii edelleen.

Vanha sauna pelastui tontilla aikoinaan riehuneesta tulipalosta. Sen edessä on suojaisa vilvoittelupaikka.

Kommentoi »