"Nosta lapsi Ikea-kassiin riisumaan kuravaatteet" ja 4 muuta ammattijärjestäjän loistovinkkiä kurakeleistä selviämiseen
Sisustus
"Nosta lapsi Ikea-kassiin riisumaan kuravaatteet" ja 4 muuta ammattijärjestäjän loistovinkkiä kurakeleistä selviämiseen
Miten lapsiperhe selviää kurakeleistä ilman huippuunsa viritettyä kuraeteistä? Ammattijärjestäjä Laura Holmström jakaa parhaat vinkit kuravaaterumbaan.

1. Lapsen vaatteet on helpointa puhdistaa kurasta jo ulkona, mikäli mahdollista. Välineeksi käy vaikkapa auton lumiharja, jota voi pitää mukana rattaissa, hiekkalelukassissa tai talon oven pielessä. Harjan lisäksi ulkona voi olla täytetty kastelukannu, jolla saa kurahousut ja kumisaappaat huuhdottua.

2. Jos vaatteita ei ole mahdollista putsata ulkona, pieni lapsi on kätevintä nostaa rapussa tai tuulikaapissa seisomaan Ikean isoon kassiin ja riisua vaatteet suoraan sinne. Kassissa vaatteet on helppo kantaa kuivumaan ja kaataa enimmät hiekat kassista ulos. Jotkut jättävät vaatteet kuivumaan kassiin (kassin voi nostaa vaikka rättipatterille) ja harjailevat ne puhtaaksi vasta kuran kuivuttua. Paksut talvivaatteet kannattaa kuitenkin nostaa heti kuivumaan, sillä ne saattavat ruveta haisemaan kassissa.

3. Kuivauskaappi on lapsiperheissä loistava apu, mutta jos kaappia ei ole mahdollista hankkia, seinään kiinnitettävät (taitettavat) kuivaustelineet voivat olla hyvä vaihtoehto. Kylpyhuoneeseen tai kodinhoitohuoneeseen voi pingottaa seinästä seinään verhotangon kura- ja ulkovaatteiden kuivatusta varten.

Ikean Grundtal.

4. Hanskojen kuivaus on haastavaa, sillä ne putoilevat helposti esimerkiksi rättipatterien paksujen putkien päältä. Hyllynaluskorit ovat näppärä ratkaisu ongelmaan: jätä huuhdellut kurahanskat eteisen patteriin ripustettuun hyllynaluskoriin kuivumaan (kuva alla). Hyllynaluskoreja myy esimerkiksi Prisma ( n. 5 e), ja niitä saattaa löytää myös kierrätyskeskuksista.

Laura Holmström kuivaa lasten hanskat kätevästi hyllynaluskorissa patteria vasten.

5. Jalkineet kannattaa tömäyttää jo ulkona napakasti yhteen ja asetella kuivumaan sanomalehden päälle tai kurakaukaloon. Lattialämmityksellä varustettu kylpyhuone tai takan edusta edesauttaa kuivumista. Kenkäkuivain on oiva apu, jos kengät pitää saada nopeasti uudelleen käyttöön.

Clas Olsonin kengänkuivaimessa, 29,95 e, on myös ajastusmahdollisuus.

5. Jos eteisessä on parkettilattia, kannattaa harkita paksun ja kestävän kuramaton hankkimista puun suojaksi. Mattoa myydään metritavarana ja sen voi leikkauttaa haluttuun muotoon, niin että se ulottuu koko lattiapinnalle. Tai ainakin ostaa jalkineille kurakaukalot (esim. Motonetistä n. 5 euroa) parketin säästämiseksi.

Bauhausin Renox-kuramattoa saa beigenä, punainena, harmaana, sininenä ja ruskeana. 21,90 e/m, leveys 2 m.

Kommentoi »