Nikkaroi oma unelmalokerikko
Tee itse
Nikkaroi oma unelmalokerikko
Moni haaveilee Uten.Silo-lokerikosta. Säästöversion voi tehdä itse muovipurkkien ja vanerilevyn avulla.
18.12.2015
 |
Unelmien Talo&Koti

Uten.Silo-lokerikko on kaunis, tyylikäs ja vähäeleinen, eikä se ole menettänyt vuosikymmenten myötä vähääkään viehätysvoimaansa. Säästöversioon tarvitaan tyhjiä xylitolipurkkeja, vaneria ja spraymaalia. Lokerikko on kätevä säilytysratkaisu esimerkiksi työhuoneeseen tai keittiöön.

Tarvikkeet:

  • tyhjiä xylitolipurkkeja, 9 kpl (esimerkissä on käytetty Herra Hakkaraisia)
  • tasaista vanerilevyä, 420 x 590 x 9 mm
  • spraymaalia
  • pohjamaalia vanerille
  • ruuveja, 9 kpl
  • porakone
  • maalipesua.

Näin teet lokerikon

1. Poraa vanerilevyyn ripustusreiät. Pohjamaalaa vaneri.

2. Poista xylitolipurkeista etiketit ja irrota niistä kannet. Jos irrotuskohta jää kovin epätasaiseksi, voit poistaa ylimääräiset esimerkiksi terävällä veitsellä.

3. Poraa ruuveille reiät purkkien taakse lähelle yläreunaa siten, että yllät vielä ruuvaamaan niihin, mutta ruuvit eivät näy valmiissa lokerikossa.

4. Aseta purkit suurin piirtein paikoilleen levylle ja mittaa niille paikat tasaisin välein. Merkitse paikat levyyn ja poraa niihin ruuvinmentävät reiät. Huomioi, että joka purkissa on reikä hieman eri kohdassa, joten kunkin purkin tulee mennä omalle paikalleen.

5. Pese purkeista lika ja rasva pois maalipesulla.

6. Kuivaa purkit ja ruuvaa ne käsin napakasti kiinni paikoilleen. Varmista, että ruuvit ovat tarpeeksi lyhyitä eivätkä tule toiselta puolelta ulos vanerilevystä. Voit tarvittaessa katkaista ruuvit sopivan mittaiseksi. Jos sinun on vaikea vääntää ruuveja käsin, käytä apuna ruuvinvääntimen kärkeä ja pihtejä.

7. Spraymaalaa monta ohutta kerrosta, kunnes lokerikon pinta on tasainen. Muista suojata itsesi ja maalata hyvin ilmastoidussa tilassa. Vaikka tekisit lokerikosta valkoisen, se kannattaa spraymaalata kokonaan. Näin saat lokerikkoosi yhtenäisen sävyn ja kiiltoasteen.

Lisätietoja:

Lue lisää:

Kommentoi »