Kotivinkki

Näyttelijä Sinikka Sokka kannustaa nauttimaan elämästä – ”Osta 70-vuotiaana velaksi mökki, josta olet aina haaveillut”

Näyttelijä Sinikka Sokka kannustaa nauttimaan elämästä – ”Osta 70-vuotiaana velaksi mökki, josta olet aina haaveillut”
Barokkikonsertot tuovat sopivasti raivoa siivoamiseen, näyttelijä Sinikka Sokka sanoo. Puiden tarkkailu on hänen lempipuuhaansa. Tässä jutussa Sokka kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu 6.5.2022

Paras paikka kotona

Se on keittiön pöydän ääressä, jossa luen paperi-Hesarin joka aamu. Pöydän ympärille on kokoonnuttu ystävien, perheen ja lastenlasten kanssa. Teen siinä melkein kaiken, vaikka minulla on myös pieni työhuone. Tämä on sellainen kunnianarvoisa ja siisti keittiön pöytä – kodin sydän.

Paras oivallus

Köyhän ei kannata ostaa huonoa. Esimerkiksi kodinkoneiden täytyy olla laadukkaita, muuten joudut pulaan. Toinen oivallukseni on se, että älä säästä liikaa rahaa vanhuutta varten, vaan elä, huvittele, matkusta ja tapaa ihmisiä. Ja osta velaksi 70-vuotiaana mökki, jos olet siitä aina haaveillut.

Paras satsaus

Kotona se on kylpyamme. Kylven usein enkä tunne siitä syyllisyyttä, koska en ole joka päivän suihkuttelija. Minulla on kuiva iho, joten voin oikein hyvin käydä kylvyssä. Ja käyn! Siinä yhdistyvät rentoutuminen ja vesi. Laitan kynttilät palamaan. Minulla on myös ihania mineraalisuoloja.

Paras rooli

Tällä hetkellä mieluisin ja ehkä paraskin roolini on Anastasia-musikaalissa Tampereen teatterissa leskikeisarinna Maria Fjodorovnana. Musikaalin ensi-ilta on syyskuussa. Tällä naisella on kohtalo. Hän ei ole selviytyjä vaan katkera ja elämänhalunsa menettänyt. Nyt tuntuu hyvältä kaivautua sellaisen ihmisen sisuksiin.

Paras päivä

Kiireetön haaveilupäivä. Voin sytyttää kynttilöitä ja mennä sängylle katselemaan kirsikkapuita, koivuja, vaahteraa ja hevoskastanjaa. Katselen puiden huojuntaa ja sitä, miten tuuli tarttuu niihin. On ihana nähdä, että alkaa kevät tulla.

Paras tapa siivota

En haukkaa koko kakkua kerralla. Pyyhin vaikka pölyt, ikkuna­laudat, peilit, taulut, kylppärin ja vessan. Sitten pidän tauon ja seuraavana päivänä imuroin. Siivoaminen kannattaa ottaa rennosti. Siivous­musiikkini on Bachin Brandenburgilaiset konsertot. Niitä kuunnellessa voi siivota vähän niin kuin raivokkaasti.

Paras...

Ruoka: Paistettu kuha ja uudet perunat

Juoma: Laadukas viini

Maku: Ruisleipä

Tuoksu: Kardemumma

Kulkupeli: Auto

Matkakohde: Madeira

Kirja: Joel Haahtelan Adelen kysymys

Keittiöväline: Paistinpannu

Tv-ohjelma: Uutiset

Artisti: Jonas Kaufmann

Biisi: Kaikki Beatlesin biisit

Musiikki Klassinen

Jäätelö: Aito vanilja

Elokuva: Kaikki Fellinit

Herkku: Burrata-juusto

Vuodenaika: Kevät

Huonekalu: Vanha antiikkisänkyni

Kasvi: Kirsikkapuu

Jälkiruoka: Ellen Svinhufvudin kakku

Vaate: Farkut

Kaupunki: Rooma

Iltarutiini: Kirjan luku sängyssä

Kommentoi »