Kotivinkki

Näyttelijä Seela Sella tietää, että asioilla on tapana järjestyä – ”Otan vastaan ääripään tunteet, mutta en jää möyrimään niissä”

Näyttelijä Seela Sella tietää, että asioilla on tapana järjestyä – ”Otan vastaan ääripään tunteet, mutta en jää möyrimään niissä”
Näyttelijä Seela Sella on opetellut luottamaan siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Paras rentoutumiskeino on jännittävien dekkarien katselu. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Ihan paras neuvo

Asioilla on tapana järjestyä. Älä hermostu, rauhoitu, rauhoitu, sanon itselleni ja kaikille muillekin. Ota vastaan ääripään tunteet, mutta älä jää möyrimään niissä. Osaan jo tämän. Jos en osaisi, en jaksaisi tätä työtahtia. Se on kymmenien vuosien aikana opeteltu taito. Oma viisas järkeni on opettanut sen minulle.

Ihan paras valinta

Uskaltaisinkohan sanoa, että ammatinvalinta on sattunut kohdalleen! Eikä miehen valintakaan ollut hullumpi. Näihin voi itse vaikuttaa, muihin asioihin ei niinkään. Minulle oli selvää, että haluan näyttelijäksi. Koulun joulunäytelmässä sain olla Neitsyt Maria. Olen näytellyt myös Henrik IV:ttä ja juoppoa amiraalia ja nyt näyttelen Hitleriä. Miesroolit ovat ihan tuttuja!

Ihan paras kaveri

Koirani Nasu on paras kaverini. Se on rodultaan – no, ihan mikä haluat, aina saksanpaimenkoirasta ja vinttikoirasta chihuahuaan. Dna-tutkimuksen mukaan 12,5 prosenttia Nasussa on chihua. Se on se kiukkuinen puoli.

Ihan paras päivä

Parasta on sellainen, kun saa nukkua pitkään ja mennä koirapuistoon vasta yhdentoista maissa. Sitten voisi olla päivänäytös jossain pääkaupunkiseudulla. Kotona katsoisin jotakin hyvää dekkarisarjaa, kuten vaikkapa Paratiisia. Havukaisen Riitta on siinä loistava. Hän näyttelee niin hyvin, että näet jopa hänen ajatuksensa.

Ihan paras tapa latautua

Nukkua, nukkua, nukkua. Minun on helppo nukahtaa, mutta pari viikkoa ennen ensi-iltaa tahtoo syke nousta, ja tarvitsen beetasalpaajaa. Alitajunta tekee suuren työn nukkuessa, sillä se laittaa lankoja yhteen.

Ihan paras keino rentoutua

Rentoudun katsomalla dekkareita. Tykkään Midsomerin murhista ja muista englantilaisista dekkareista, samoin australialaisista, tanskalaisista ja ruotsalaisista. Jännitys on kiinnostavaa.

Paras…

Ruoka: Muikunmäti

Juoma: Konjakki

Tuoksu: Miss Dior

Matkakohde: Israel

Kulkupeli: Auto

Kännykkäsovellus: Google

Kirja: Viktor Franklin: Ihmisyyden rajalla

Keittiöväline: Vedenkeitin

Elokuva: Uneton Seattlessa

Tv-ohjelma: Uutiset

Vaate: Turkki

Biisi: Frank Sinatran My Way

Kosmetiikkatuote: Ripsivärin poistoaine

Musiikki: Elis Sellan juutalaislaulut

Artisti: Charlie Chaplin

Ravintola: Lehtovaara

Jäätelö: Vanhanajan vanilja

Herkku: Tumma suklaa

Kahvila: Torpanranta Helsingin Munkkiniemessä

Kaupunki: Tampere

Vuodenaika: Kevätkesä

Huonekalu: Sohva

Aamupala: Kaurapuuro

Iltarutiini: Iltarukous

Julkaistu: 12.6.2020
Kommentoi »