Näyttelijä Sara Melleri ymmärsi, miten tärkeää on hoitaa itseään: ”Onni ei riipu kenestäkään toisesta”
Ihmiset
Näyttelijä Sara Melleri ymmärsi, miten tärkeää on hoitaa itseään: ”Onni ei riipu kenestäkään toisesta”
Näyttelijä ja ohjaaja Sara Melleri laatii siivoukselle aikataulun ja rentoutuu parhaiten tärinämenetelmällä. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät arjesta parasta.
Julkaistu 27.10.2022
Kotivinkki

Paras paikka kotona

Se on Hästens-­sänky makuuhuoneessa. Uni on tärkeää työssäni, jossa aikataulut helposti vaihtelevat. Silloin pitää päästä nopeasti rauhoittumaan. Siksi päätin sijoittaa tällä lailla itseeni. Iso sänkyni ei ole liian pehmeä eikä liian kova, ja se on 180 senttiä leveä. Hyvät peitot ovat myös tärkeitä.

Paras tapa siivota

En tykkää siivoamisesta. Pahinta on imurointi. Mutta kuuntelemalla musiikkia se sujuu paremmin. Melun­esto­kuulokkeilla kuulen musiikin imurin pauhun yli. Jos on vaikea aloittaa siivoamista, päätän, että nyt siivoan vaikka 20 minuuttia. Yleensä se lähtee sitten aika hyvin käyntiin.

Paras neuvo

Näyttelijä Jada Pinkett Smithilta kuulin neuvon: Onni ei riipu kenestäkään toisesta ihmisestä. Hän on hienon Red Table Talk -ohjelman luoja. On tärkeää hoitaa itse itseään. En voi odottaa, että kukaan muu tekee minut onnelliseksi, vastuu on itsellä.

Paras unelma

Unelmani eivät ole enää niin övereitä kuin ennen. Tuntuu, että olen saavuttanut jo niin paljon unelmistani. Mutta haluaisin pitää välivuoden työstä. Olen paahtanut sata lasissa jo monta vuotta, ohjannut ja näytellyt. Työ on saanut liian ison painoarvon ihmisten elämässä.

Paras tapa rentoutua

Nyt se on TRE-menetelmä, jolla pyritään rentouttamaan jännittyneet lihakset. Se perustuu tärinään. Sitä käytetään myös kriisialueilla ja sairaaloissa. Minulla on ohjaaja. Mutta ryhmissä se on halvempaa – samaa hintaluokkaa kuin hieronta.

Paras lomakohde

New York on lempikaupunkini. Se on niin kiihkeä ja täynnä taidetta, kulttuuria ja ihmisiä. Siellä on mielenkiintoisia kaupunginosia ja taidehistoriallisesti merkittäviä paikkoja. Olen ollut siellä pari kertaa lyhyitä jaksoja, mutta haaveilen, että saisin olla pidempään.

Paras...

Ruoka: Avokadopasta

Juoma: Appelsiinimehu

Tuoksu: Soleil Blanc

Matkakohde: Berliini

Kulkupeli: Raitiovaunu

Kännykkäsovellus: BookBeat

Keittiöväline: Sauvasekoitin

Tv-ohjelma: On Becoming a God

Vaate: Paljetti-iltapuku

Kosmetiikkatuote: Puhdistusvaahto

Biisi: Color Dolor: Shy

Artisti: Roisin Murphy

Ravintola: Grön Helsingissä

Herkku: Tummat viinirypäleet

Jälkiruoka: Crème brûlée

Radiokanava: Radio Helsinki

Arkiruoka: Linssikeitto

Aamupala: Kaurapuuro marjoilla

Kasvi: Kuningasprotea

Jäätelö: Mango

Kirja: Layla F. Saad: Me and White Supremacy.

Kommentoi »