Kotivinkki

Näyttelijä Jukka Puotila rentoutuu löylyissä: ”Saunon ainakin viisi kertaa viikossa”

Näyttelijä Jukka Puotila rentoutuu löylyissä: ”Saunon ainakin viisi kertaa viikossa”
Näyttelijä Jukka Puotila on oppinut tunnistamaan omat rajansa. Kotona hän rauhoittuu löylyissä. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Ihan paras erehdys

Olen kiertänyt paljon Suomea oman show’ni kanssa. Vuosia sitten aloitin yhden esityksen liian absurdilla tavalla. Huomasin heti, että se oli virhe, eikä yleisö tykännyt. Joka keikallakin on dramaturgia. Jos aloittaa väärällä tavalla, se vaikuttaa koko esitykseen. Sain näpeilleni ja opin, että näin ei pidä tehdä.

Ihan paras elämys

Viime talvena pääsin Levillä vanhaan hirsisaunaan ja sieltä lämpimään paljuun, pipo päässä. Pakkasta oli 30 astetta. Sitten tulivat upeat vihreät revontulet!

Ihan paras hankinta

Ostin viime keväänä käytetyn Oiva-polkupyörän. Vien pyörän mukanani Tampereelle, kun olen töissä siellä. Poljen pitkin Pyynikinharjua ja tutkin Tamperetta.

Ihan paras näytelmä

Arthur Millerin Hinta esitettiin Helsingin Kaupunginteatterissa viime vuonna. Lähes kaikilla on jonkinlainen kontaktipinta sen teemoihin: perinnönjakoon, ihmissuhteisiin ja vanhempien rakkauteen.

Ihan paras opetus

1990-luvun puolivälissä opin, että työtä tehdessä pitää pystyä syömään ja nukkumaan hyvin. Jos ne jäävät, lasku tulee perässä. Ihmisen täytyy oppia tunnistamaan rajansa.

Ihan paras lomakohde

Tykkään automatkailusta Keski-Euroopassa. Münchenistä pääsee joka suuntaan, ja kauniit maisemat vaihtuvat, kun suuntaan kohti Garda- tai Como-järveä.

Ihan paras paikka kotona

Rauhoitun löylyissä, ja saunon ainakin viisi kertaa viikossa. Kun pojat olivat pieniä, viikon kohokohta oli, kun pääsimme yhdessä saunaan.

Ihan paras päivä

Pyrin siihen, että jokainen päivä on paras. Ehkä paras oli silti se, jona sain syöpään sairastumisen, hoitojen ja kontrollien jälkeen tietää, että tulokset ovat hyvät.

Paras…

Arkiruoka: Maksalaatikko rusinoilla

Juoma: Sokeriton Coca-Cola

Maku: Chili

Matkakohde: Berliini

Kulkupeli: Auto

Keittiöväline: Paistinpannu

Elokuva: Kahdeksan surmanluotia

Aamupala: Puuro ja kaksi kananmunaa

Kukka: Valkovuokko

Radiokanava: Yle Suomi

Kaupunki: Lappeenranta kesällä

Kahvila: Klasun torikahvila Espoon Tapiolassa

Ravintola: Ravintola C Tampereella

Vuodenaika: Kevät

Herkku: Jäätelö kermavaahdolla ja kinuskikastikkeella

Julkaistu: 17.4.2020
Kommentoi »