Kotivinkki

Näyttelijä Jenni Kokander: ”Joidenkin olohuoneen matto on suurempi kuin meidän pihamme”

Näyttelijä Jenni Kokander: ”Joidenkin olohuoneen matto on suurempi kuin meidän pihamme”
Näyttelijä Jenni Kokander nauttii arjesta, jossa ei pötkötellä vaan kolataan lunta, järjestellään liinavaatekaappia ja peseydytään omassa suihkussa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Ihan paras paikka kotona

Piha. Joidenkin olohuoneen matto on suurempi kuin rivitaloasuntomme piha, mutta se on tärkeä pesäni, johon istutan kukkasia ja ämpäriperunoita. Tykkään myös lumen kolaamisesta. En ole innokas jumppaaja ja koen liikuttavani itseäni pihatöillä.

Ihan parasta työssäni

Huumorilla voidaan käsitellä isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä, ja lastenelokuvissa ne pitää paketoida hyvin. Risto Räppääjä ja pullistelijassa käsitellään ulkonäkökeskeistä maailmaa, ja on tärkeää muistaa, että se koskee myös poikia. Kun pojat saavat olla sellaisia kuin ovat, heistä kasvaa miehiä, jotka arvostavat myös naisia pinnallisten asioiden yli.

Ihan paras päivä

Sellainen, jossa on sekä työntekoa että leikkimistä lasten kanssa. Monet aikuiset eivät tykkää leikkiä, mutta olen jotenkin luonnehäiriöinen ja minusta se on hauskaa. Täydellistä olisi, jos illalla voisi vielä katsoa hyvän leffan, syödä juustoja ja juoda viiniä mutta mennä kuitenkin ajoissa nukkumaan.

Ihan paras tapa rentoutua

Siivoan ja kuuntelen samalla äänikirjoja, etten pysty ajattelemaan mitään. Toiminta, kuten liinavaatekaapin järjestely tai palapelien tekeminen, on parasta rentoutusta. Inhoan pötköttelyä ja sohvalla makoillessani luen lehtijuttuja tai katson YouTubesta viikon parhaat klipit Saturday Night Livestä tai Conan O’Brianista. Silloin voin ajatella, ettei se ole pelkkää löysäilyä vaan liittyy työhöni.

Ihan parasta Suomessa

Oma suihku. Monet ajattelevat ulkomailla, että on ihanaa päästä omaa sänkyyn. Minä ajattelen, että on ihanaa päästä omaan suihkuun. Oikeasti ihan parasta Suomessa on infrastruktuuri: turvallisuus, puhdas vesi, raaka-aineet, lastensairaala, koulut. Se on turvaverkko, jonka ymmärtää vasta, kun saa lapsia ja ikääntyy.

Paras...

Ruoka: Venäläinen keittiö

Maku: Suolainen

Tuoksu: Junarata

Kulkupeli: Juna. Toivon, että kuoltuani tuhkani pistetään vanhan pikajunan tupakkavaunun tuhkakuppiin.

Matkakohde: Kreeta

Kännykkäsovellus: YouTube ja Candy Crush

Kirja: Ranya Paasosen (ElRamly) Auringon asema

Elokuva: High Fidelity

Tv-ohjelma: Master Chef

Musiikki: Sain isältäni 8-vuotiaana Tracy Chapmanin c-kasetin. Formaatti on vaihtunut vinyyliin.

Biisi: Bruce Springsteenin River. Se oli myös häävalssimme.

Kaupunki: Pietari

Vuodenaika: Syksy

Huonekalu: Keinutuoli

Kukka: Pioni

Aamupala: Kahvi

Arkiruoka: Sosekeitot

Iltarutiini: Hampaiden lankaus

Jenni Kokander esittää Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa Pakastaja-Elviä.

Julkaistu: 20.5.2019
Kommentoi »