Kotivinkki

Näyttelijä Inka Kallén on rakentanut arkensa niin, että hänellä riittää aikaa – ”Parhaana päivänä elämä yllättää”

Näyttelijä Inka Kallén on rakentanut arkensa niin, että hänellä riittää aikaa – ”Parhaana päivänä elämä yllättää”
Näyttelijä Inka Kallén juhlistaa yhtä lailla arkea kuin viikonloppuakin. Rentouttavinta on vain olla ja elää ilman aikatauluja tai velvollisuuksia. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu 26.4.2022

Paras paikka kotona

Joskus se on jooga­matto, joskus taas parasta on olla ison seka­rotuisen koirani kanssa sohvalla. Mutta olen myös reissannut niin paljon, että löydän kodin joka paikasta. Koti kulkee mukanani.

Paras päivä

Parhaana päivänä elämä yllättää. Voi tulla vaikka kutsu ystävältä elo­kuviin. Mutta paras päivä on sekin, kun on aikaa olla rauhassa. Ja minulla on paljon aikaa, olen tehnyt elämästäni sellaista. Olen myös kiitollinen ammatinvalinnastani. En usko ajatukseen, että arki on raskasta ja viikonloput kivoja. Teen ­arjesta juhlaa. Voin vaikka avata samppanjapullon keskellä päivää.

Paras harrastus

Harrastan joogaa ja olen itsekin joogaopettaja. Opetan flow-joogaa. Rakastan liukua asennosta toiseen hengityksen tahdissa, kehoni hikoillessa. Usein saatan samalla itkeä ulos jonkun surun tai syvän kiitollisuuden tunteen. Olen kiitollinen sinnikkyydestäni elämässä. Joogaan päivittäin.

Paras rooli

Keväällä näyttelen käsikirjoittamassani Odotus-elokuvassa pääroolin. Rooli­henkilöni Elli elää puolisonsa kanssa rauhallista elämää saaristossa, mutta sisimmässään hän etsii rohkeutta olla itselleen rehellinen. Seksuaalisuus on Ellille vapauttava henkinen voima. Parasta roolissa oli antautua jokaiseen hetkeen ja mennä omia epävarmuuksia päin. Sain antaa itsestäni kaiken tähän rooliin.

Paras päätös

Inhoan päätösten tekemistä. Mutta silloin se on helppoa, kun kuuntelen omaa intuitiotani. Paras päätökseni on ollut se, että en halua jäädä pelon vangiksi. Haluan kääntää peilin itseeni ja ottaa vastuun tunnereaktioistani – jos vaikka saan kritiikkiä työstäni.

Paras tapa rentoutua

Kaikkein rentouttavinta on olla vain ja kuunnella, mikä hetkessä tuntuu hyvältä. Tähän liittyy aikatauluttomuus. Ei ole velvoitteita eikä mitään, mitä pitäisi tehdä. Se on myös valinta. Keitän aamu­kahvit ja elän hetkessä.

Paras...

Juoma: Samppanja

Tuoksu: Tuomenkukka

Matkakohde: Umbria

Kulkupeli: Polkupyörä

Keittiöväline: Mehulinko

Elokuva: Piano

Vaate: Villapaita

Musiikki: Arvo Pärt

Biisi: Let It Be

Jäätelö: Italialainen hasselpähkinäjäätelö

Herkku: Korvapuusti

Kahvila: Ekberg

Kaupunki: Tallinna

Vuodenaika: Kesä

Huonekalu: Peili

Aamupala: Porkkanamehu

Iltarutiini: Piilolasien poistaminen

Arkiruoka: Linssikeitto

Kasvi: Laventeli

Kosmetiikkatuote: Dr. Hauschkan kasvovoide

Kirja: Juhani Aho: ­Papin rouva.

Kommentoi »