Kotivinkki

Näyttelijä Elena Leeve latautuu päiväunilla – ”Tykkään hetkellisestä katkosta keskellä päivää”

Näyttelijä Elena Leeve latautuu päiväunilla – ”Tykkään hetkellisestä katkosta keskellä päivää”
Näyttelijä Elena Leeve pitää mielellään tauon keskellä päivää. Kaikissa haasteissa hän sanoo itselleen: hetki kerrallaan. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 24.8.2020

Ihan paras satsaus

Olisin varmaan pärjännyt vielä jonkin vuoden ilman silmälaseja, mutta kun huomasin siristeleväni, kävin optikolla ja hankin hyvät lukulasit. Oli heti ihan eri juttu lukea tekstiä. Varsinkin illalla ero oli selvä, jos silmät olivat väsyneet.

Paras ystävä

Olen tuntenut lapsuudenystäväni Katrin 12-vuotiaasta asti. Ystävyys on säilynyt kaikki nämä vuodet. Olemme päättäneet nähdä säännöllisesti, oli elämäntilanne mikä tahansa. Pääsemme heti puhumaan tosi syvistä asioista. Meillä on jokin sielunkumppanuus, vaikka olemme ihan eri aloilla. Syvä ymmärrys on syntynyt pitkän ajan kuluessa.

Paras lomakohde

Äitini ja isäpuoleni kesäpaikka on Bromarvissa vanhassa kyläkoulussa, jossa heillä on asunto. Talon muutkin asukkaat ovat meille tuttuja. Siellä voisi viettää koko kesän. Bromarvissa on myös pitkä hiekkaranta, Padva, ja sieltä on helppo tehdä päiväretkiä Tammisaareen.

Paras vuodenaika

Lempivuodenaikani on kevät. Ensimmäinen kevätpäivä pitkän talven jälkeen on minulle ihan parhaita hetkiä. Silloin hakeudun ulos. Tykkään erityisesti kevätilloista, sillä niissä on erityistä taikaa varsinkin auringon laskiessa.

Paras tapa rentoutua

Olen päiväunien ystävä. Kun lapset olivat pieniä, menin aina itsekin päikkäreille heidän kanssaan. Tykkään hetkellisestä katkosta keskellä päivää. Saan aika helposti unen, sen verran hektistä elämä on. Verhot vain kiinni, valot pois ja korvatulpat korviin.

Paras neuvo

Jos olen epätoivoinen tai ahdistunut, sanon itselleni: hetki kerrallaan. Jos vaikka harjoittelen kolmen tunnin näytelmän tekstiä, en ajattele sitä edes kohtaus kerrallaan, vaan lyhyemmissä pätkissä. Sama pätee elämässä muutenkin, kaikkea ei voi hallita yhtä aikaa.

Paras…

Ruoka: Cashewpähkinä-tomaattipasta
Juoma: Vesi
Maku: Kahvi
Tuoksu: Merenranta
Matkakohde: Koti
Kulkupeli: Pyörä
Kännykkäsovellus: Helsingin seudun liikenne
Keittiöväline: Tehosekoitin
Kirja: Sara Stridsberg: Rakkauden Antarktis
Elokuva: Ronja ryövärintytär
Tv-ohjelma: Successions
Vaate: Farkut
Kosmetiikkatuote: Kasvonaamio
Musiikki: Lykke Li
Biisi: Paula Vesalan Olit kerran täällä
Artisti: Paula Vesala
Ravintola: Lie Mi
Jäätelö: Suklaa-nougat
Herkku: Sipsit
Kahvila: Buongiorno
Kaupunki: Lissabon
Huonekalu: Sohva
Kasvi: Tulppaani
Aamupala: Kauralatte
Radiokanava: Radio Helsinki
Arkiruoka: Kasvissosekeitto
Elena Leeve näyttelee MTV3:n Sunnuntailounas -tv-sarjassa. Sarjan kolmas kausi alkaa syksyllä.
Kommentoi »