Kotivinkki

Näyttelijä Elena Leeve latautuu päiväunilla – ”Tykkään hetkellisestä katkosta keskellä päivää”

Näyttelijä Elena Leeve latautuu päiväunilla – ”Tykkään hetkellisestä katkosta keskellä päivää”
Näyttelijä Elena Leeve pitää mielellään tauon keskellä päivää. Kaikissa haasteissa hän sanoo itselleen: hetki kerrallaan. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Ihan paras satsaus

Olisin varmaan pärjännyt vielä jonkin vuoden ilman silmälaseja, mutta kun huomasin siristeleväni, kävin optikolla ja hankin hyvät lukulasit. Oli heti ihan eri juttu lukea tekstiä. Varsinkin illalla ero oli selvä, jos silmät olivat väsyneet.

Paras ystävä

Olen tuntenut lapsuudenystäväni Katrin 12-vuotiaasta asti. Ystävyys on säilynyt kaikki nämä vuodet. Olemme päättäneet nähdä säännöllisesti, oli elämäntilanne mikä tahansa. Pääsemme heti puhumaan tosi syvistä asioista. Meillä on jokin sielunkumppanuus, vaikka olemme ihan eri aloilla. Syvä ymmärrys on syntynyt pitkän ajan kuluessa.

Paras lomakohde

Äitini ja isäpuoleni kesäpaikka on Bromarvissa vanhassa kyläkoulussa, jossa heillä on asunto. Talon muutkin asukkaat ovat meille tuttuja. Siellä voisi viettää koko kesän. Bromarvissa on myös pitkä hiekkaranta, Padva, ja sieltä on helppo tehdä päiväretkiä Tammisaareen.

Paras vuodenaika

Lempivuodenaikani on kevät. Ensimmäinen kevätpäivä pitkän talven jälkeen on minulle ihan parhaita hetkiä. Silloin hakeudun ulos. Tykkään erityisesti kevätilloista, sillä niissä on erityistä taikaa varsinkin auringon laskiessa.

Paras tapa rentoutua

Olen päiväunien ystävä. Kun lapset olivat pieniä, menin aina itsekin päikkäreille heidän kanssaan. Tykkään hetkellisestä katkosta keskellä päivää. Saan aika helposti unen, sen verran hektistä elämä on. Verhot vain kiinni, valot pois ja korvatulpat korviin.

Paras neuvo

Jos olen epätoivoinen tai ahdistunut, sanon itselleni: hetki kerrallaan. Jos vaikka harjoittelen kolmen tunnin näytelmän tekstiä, en ajattele sitä edes kohtaus kerrallaan, vaan lyhyemmissä pätkissä. Sama pätee elämässä muutenkin, kaikkea ei voi hallita yhtä aikaa.

Paras…

Ruoka: Cashewpähkinä-tomaattipasta

Juoma: Vesi

Maku: Kahvi

Tuoksu: Merenranta

Matkakohde: Koti

Kulkupeli: Pyörä

Kännykkäsovellus: Helsingin seudun liikenne

Keittiöväline: Tehosekoitin

Kirja: Sara Stridsberg: Rakkauden Antarktis

Elokuva: Ronja ryövärintytär

Tv-ohjelma: Successions

Vaate: Farkut

Kosmetiikkatuote: Kasvonaamio

Musiikki: Lykke Li

Biisi: Paula Vesalan Olit kerran täällä

Artisti: Paula Vesala

Ravintola: Lie Mi

Jäätelö: Suklaa-nougat

Herkku: Sipsit

Kahvila: Buongiorno

Kaupunki: Lissabon

Huonekalu: Sohva

Kasvi: Tulppaani

Aamupala: Kauralatte

Radiokanava: Radio Helsinki

Arkiruoka: Kasvissosekeitto

Elena Leeve näyttelee MTV3:n Sunnuntailounas -tv-sarjassa. Sarjan kolmas kausi alkaa syksyllä.

Julkaistu: 24.8.2020
Kommentoi »