Kotivinkki

Näyttelijä Aku Hirviniemi: "Sain tappouhkauksia, kun sketsihahmoni poltti vahingossa Suomen lipun"

Näyttelijä Aku Hirviniemi: "Sain tappouhkauksia, kun sketsihahmoni poltti vahingossa Suomen lipun"
Näyttelijä Aku Hirviniemen mielessä on käynyt komiikan jättäminen ja muutto Italiaan. Kotioloissa hän ratkoo lasten kanssa kertolaskuja ja kuskaa heitä harrastuksiin. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä ihan parasta.

Ihan paras paikka kotona

Unikulman sänky, jossa nukun, makoilen paljon ja lueskelen. Sängyssäni on moottori, jolla selkänojan saisi pystyyn, mutta olen hukannut kaukosäätimen. Nousevan selkänojan ansiosta sängystäni olisi mukava katsoa telkkaria, mutta telkkari tippui juuri seinästä, koska se oli ruuvattu huonosti kiinni.

Ihan parasta arjessa

Ratkoa lasten kanssa kertolaskuja, tehdä heidän kanssaan porukalla ruokaa ja kuskata harrastuksiin. Yritän satsata lapsiini.

Ihan paras tapa latautua

Käyn elokuvissa ja syömässä tai teen kuntosalilla avaavaa treeniä. Välillä on hauska kävellä Helsingin katuja, nauttia syksyisestä ilmasta ja olla ottamatta paineita mistään.

Ihan paras oivallus

Kun joutuu olemaan paljon esillä, ei saisi määrittää itseään sen mukaan, mitä luulee ihmisten muka ajattelevan. Se on hyvä lähtökohta ahdistuksen lieventämiseen. Pitää antaa asioiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Joskus olen miettinyt, pitäisikö lopettaa hommat ja lähteä Italiaan, mutta vielä ei ole sen aika.

Ihan paras epäonnistuminen

Kun sketsihahmoni poltti ja polki vahingossa suorassa lähetyksessä Suomen lipun, siitä kerrottiin uutisissa. Sen jälkeen näyttelijä Aku Hirviniemi sai tappouhkauksia. Olin kauhuissani. Mutta se on tavallaan paras epäonnistumiseni, koska koomikon pitää herättää tunteita. Koomikko Andy Kaufman on sanonut, että vitsi on onnistunut, kun se päätyy pääuutislähetykseen.

Ihan paras neuvo

Martti Suosalo antoi neuvon, että näyttämöllä näytellessä ei kaikesta puheesta tarvitse saada selvää. Sävy on tärkeämpi kuin sanat.

Ihan paras ennakkoluulo

Minut tilattiin kerran ilmastonmuutosaiheiseen tapahtumaan vetonaulaksi. Kaikki olivat ihmeissään, kun pystyin oikeasti keskustelemaan aiheesta. Ihmisille voi tulla yllätyksenä myös, että olen kiinnostunut tieteestä ja buddhalaisuudesta.

Paras...

Juoma: Pellegrino-kivennäisvesi

Maku: Suolasieni

Tuoksu: Tommy Girl

Matkakohde: Tocco da Casauria Italiassa

Kulkupeli: Vespa

Kännykkäsovellus: Easypark

Keittiöväline: Japanilainen veitsi

Kirja: Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen

Elokuva: Die Hard

Tv-ohjelma: Napakymppi

Vaate: Verkkarit

Kosmetiikkatuote: Mineraalipuuteri

Artisti: Pepe Willberg

Ravintola: Kosmos

Jäätelö: Kindermunajäätelö

Herkku: Kartanon tilli & kermaviili -perunalastut ja taco-dippikastike

Kahvila: Feeniks Café Riihimäellä

Vuodenaika: Syksy

Aamupala: Itse paistetut valmiscroissantit

Arkiruoka: Makaronilaatikko

Iltarutiini: Luen iltasadun lapselle.

Julkaistu: 9.11.2018
Kommentoi »