Näin teet rippijuhlan
Rippijuhlien suunnittelu alkaa keskustelemalla nuoren kanssa toiveista ja tarjoiluista. Noutopöytä on useimmiten joustavin vaihtoehto.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.4.2010
Noutopöydän suunnittelussa on tärkeintä pystyä tekemään tarjottavia mahdollisimman paljon etukäteen valmiiksi. Kirkosta tultaessa ruoat vain viimeistellään ja nostetaan pöytään.
Noutopöydän rakentaminen
- Noutopöytä katetaan pienimuotoisissa kotijuhlissa rennosti yksisuuntaiseksi. Nyrkkisääntönä noutopöydän kokoamisessa on, että mikäli vieraita on alle 30, aloituspisteitä tarvitaan vain yksi.
- Kata pöytä niin, että ruokailijat saavat kaiken oikeassa järjestyksessä kiertäessään pöytää myötäpäivään.
- Pöydän ympärille on hyvä jättää vähintään 80 cm liikkumatilaa.
- Aseta ensimmäiseksi lautaspino, sitten ruoat, leipä, levite ja lopuksi lautasliinat ja ruokailuvälineet.
- Juomat kannattaa laittaa tarjolle erilliselle pöydälle
- Kun ruoat on korjattu pois, kata kakkukahvit samaan tai erilliseen pöytään. Pinoamalla kahvikuppeja kaksi settiä päällekkäin, säästät pöytätilaa.
Kattaus
- Sekä sisä- että ulkokäyttöön soveltuva ja pyyhkimistä kestävä kertakäyttöliina on edullinen ja käytännöllinen vaihtoehto noutopöydän liinaksi.
- Yhdenkukanmaljakot voit kukittaa pöytään valmiiksi tai täydentää rippilahjaksi saaduilla ruusuilla.
- Muista valita koristeet, kuten kynttilät, astioiden tyyliin sopiviksi.
- Varaa jokaiselle ruokalajille oikeanlaiset ottimet. Tutuilta ja sukulaisilta kannattaa lainata puuttuvia välineitä ja astioita.
- Taittele lautasliinat kauniisti lautasten väleihin pinoon.