Maku

Näin teet rippijuhlan

Näin teet rippijuhlan

Rippijuhlien suunnittelu alkaa keskustelemalla nuoren kanssa toiveista ja tarjoiluista. Noutopöytä on useimmiten joustavin vaihtoehto.
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Mainos

Noutopöydän suunnittelussa on tärkeintä pystyä tekemään tarjottavia mahdollisimman paljon etukäteen valmiiksi. Kirkosta tultaessa ruoat vain viimeistellään ja nostetaan pöytään.

Noutopöydän rakentaminen

  • Noutopöytä katetaan pienimuotoisissa kotijuhlissa rennosti yksisuuntaiseksi. Nyrkkisääntönä noutopöydän kokoamisessa on, että mikäli vieraita on alle 30, aloituspisteitä tarvitaan vain yksi.
  • Kata pöytä niin, että ruokailijat saavat kaiken oikeassa järjestyksessä kiertäessään pöytää myötäpäivään.
  • Pöydän ympärille on hyvä jättää vähintään 80 cm liikkumatilaa.
  • Aseta ensimmäiseksi lautaspino, sitten ruoat, leipä, levite ja lopuksi lautasliinat ja ruokailuvälineet.
  • Juomat kannattaa laittaa tarjolle erilliselle pöydälle
  • Kun ruoat on korjattu pois, kata kakkukahvit samaan tai erilliseen pöytään. Pinoamalla kahvikuppeja kaksi settiä päällekkäin, säästät pöytätilaa.

Kattaus

  • Sekä sisä- että ulkokäyttöön soveltuva ja pyyhkimistä kestävä kertakäyttöliina on edullinen ja käytännöllinen vaihtoehto noutopöydän liinaksi.
  • Yhdenkukanmaljakot voit kukittaa pöytään valmiiksi tai täydentää rippilahjaksi saaduilla ruusuilla.
  • Muista valita koristeet, kuten kynttilät, astioiden tyyliin sopiviksi.
  • Varaa jokaiselle ruokalajille oikeanlaiset ottimet. Tutuilta ja sukulaisilta kannattaa lainata puuttuvia välineitä ja astioita.
  • Taittele lautasliinat kauniisti lautasten väleihin pinoon.
Julkaistu: 28.4.2010
Katso myös nämä