Näin käytät mustaa sisustuksessa – ammattilaisten vinkit tyylikkääseen lopputulokseen
Sisustus
Näin käytät mustaa sisustuksessa – ammattilaisten vinkit tyylikkääseen lopputulokseen
Musta on pukeutumisessa koko kansan rakastama perusväri, mutta sisustuksessa sitä pidetään vaikeana ja synkkänäkin. Aivan turhaan! Poimimme Mikkelin asuntomessuilta ammattilaisten tyylikkäimmät tavat käyttää mustaa sisustuksessa. Lue vinkit ja ota musta mukaan kotisi väripalettiin!
Julkaistu 10.7.2017
Meillä kotona

1. Jätä musta sisustuksen taustalle

Hieman harmaaseen taitettu mattamusta on rauhallinen tausta herkille väreille. Utuisen marmorin ja patinoituneen puun monet herkät sävyt pääsevät sitä vasten esille sisustuksessa.

Mikkelin asuntomessujen kohde 2, Design-Talo Pala

2. Tee mustasta sisustuksen shokkiväri!

Vaaleassa sisustuksessa musta muuttuu tehosteväriksi, jos sitä annostelee säästeliäästi. Silloin se tuo sisustukseen ryhtiä ja voimaa. Kirkkaisiin tehosteisiin verrattuna mustan etuna on, että kokonaisuuteen on helppo yhdistää myös neutraaleja ja herkkiä värejä.

Mikkelin asuntomessujen kohde 8, Villa Saimaanhelmi

3. Mustamaalaa poikkeava seinä

Vaaleassakin kodissa yksi seinä voi olla musta. Jos seinä on mielenkiintoisen muotoinen, musta tuo sen kaikkein tehokkaimmin esiin. Kiiltävään maaliin syntyvät heijastukset keventävät sisustuksen vaikutelmaa.

Mikkelin asuntomessujen kohde 13, Saimaan Aava

4. Anna häirikölle uusi mahdollisuus

Unohda mustan synkkä maine ja käytä sitä kuin mitä tahansa väriä. Kun se saa kaverikseen yhtä vahvoja sävyjä ja niitä käytetään suunnilleen yhtä paljon, lopputulos on sopuisa ja toimiva.

Mikkelin asuntomessujen kohde 3, Omatalo Ajatus

5. Lähde mustan kanssa aikamatkalle

Trendikkäin sisustaja yhdistää mattamustaan punertavaa puuta kuten tammea tai mäntyä. Kaksikko vie ajatukset häkellyttävästi 70-luvun sisustustyyliin. Yhdistelmä on raskas ja maskuliininen mutta myös turvallinen, lämmin ja veistoksellinen.

Mikkelin asuntomessujen kohde 26, Kotikontti

6. Löydä sisäinen sisustuksellinen graafikkosi

Valkoista taustaa vasten mustilla kalusteilla ja koriste-esineillä saa piirrettyä hienoja asetelmia. Pidä tussisi kevyenä ja valitse selkeälinjaisia ja siroja osasia. Halutessasi voit pehmentää lopputulosta luonnonvärisillä yksityiskohdilla.

Mikkelin asuntomessujen kohde 18, Casa WelliKulho

7. Kevennä mustaa pro-konsteilla

Suurina määrinä musta voi olla sisustuksessa raskas ja umpimielinen. Kevennä sitä kiitävillä pinnoilla, siroilla metallijaloilla, lasitasoilla, terävillä linjoilla ja läpikuultavilla verhoilla. Harmaat kalusteet pehmentävät mustan sisustuksen jyrkkyyttä niin, ettei valkoinenkaan sohva tunnu sen vastakohdalta vaan osalta sävyjen jatkumoa.

Mikkelin asuntomessujen kohde 2, Design-Talo Pala

Kommentoi »