Näin katat pöydän rapujuhliin – parhaat vinkit ja kauneimmat astiat löydät täältä
Mainos: Fyrklövern Suomi
Näin katat pöydän rapujuhliin – parhaat vinkit ja kauneimmat astiat löydät täältä
Loppukesään sijoittuvat rapujuhlat ovat vuoden hauskimpia kokoontumisia. Kaunis kattaus ilahduttaa vieraita, viimeistelee tunnelman ja saa Ahdin antimet maistumaan – jos mahdollista – vieläkin paremmilta.
6.8.2021

Houkutteleva ja toimiva kattaus on olennainen osa onnistuneita rapujuhlia. Kun iloiset juhlat kestävät pitkälle pimenevään kesäiltaan ja tarjolla on useita ruokalajeja juomineen, tarvitaan astioitakin useammalle kierrokselle.

– Valikoimistamme löytyy lukuisia monikäyttöisiä astiastoja, joista etenkin Pepper ja Clematis ovat kuin luotuja rapujuhlien kattaukseen, kertoo aiemmin Apilanlehtenä tunnetun Fyrklövern Suomen markkinointipäällikkö Tove Laurin-Anderson.

– Vaalean- ja tummanharmaana saatavilla oleva Pepper on eläväpintaista kivitavaraa, jonka jokaisessa osassa on yksilöllinen lasitus. Yhteistyössä Vallilan kanssa luotu Clematis hurmaa puolestaan jalokärhön ylväillä kukinnoilla.

Suuri Pepper-vati on täydellinen rapujen tarjoiluun, juhlajuomat nautitaan Siluett-laseista. Maljakkoon asetellusta kukkivasta tillistä syntyy helppo ja näyttävä pöytäkoriste.

Hyvän ruoan ohella rapujuhlissa maistuvat juomat snapseista oluisiin, viineihin ja alkoholittomiin vaihtoehtoihin.

– Siluett-lasisarjamme on varma valinta, joka sopii astiastoon kuin astiastoon. Kristallilasien koristeena on siro käsin hiottu kaariviiva, ja ohuella lasilla on miellyttävä suutuntuma.

Keskikokoisiin Clematis-kulhoihin luot jokaiselle juhlavieraalle valmiin rapukattauksen. Clematis-lasisarjaan kuuluu kolme erikokoista lasia.

Apilanlehti on nyt Fyrklövern!

Fyrklövern perustettiin Ruotsissa vuonna 1974 ja nimettiin jo silloin Fyrklöverniksi. Fyrklövern tarkoittaa suomeksi neliapilaa. Fyrklövernin kotipaikka on Malmössä ja yritys toimii kuudessa maassa. Nimenmuutoksen myötä Fyrklövernin tavoite oli yksinkertaistaa ja yhdistää viestintää ja näin keskittyä oleelliseen eli tarjota inspiroivia sisustustuotteita ja kattausideoita skandinaaviseen tyyliin.

Tutustu Fyrklövernin tuotteisiin ja osta omasi tästä!

Tyylikkään pelkistetty Pepper

Pepper-astiaston käsin tehty lasitus antaa jokaiselle astialle yksilöllisen ilmeen, vadin ja pienen kulhon aidot kultareunukset tuovat kattaukseen ripauksen ylellisyyttä. Pippuriset kivitavara-astiat ovat saatavilla sekä vaalean- että tummanharmaina – yhdistele upeaksi kokonaisuudeksi mielesi mukaan!

Vallilan viemä Clematis

Yhdessä Vallilan kanssa luotu Clematis-astiasto on oodi korkealle laadulle, ajattomalle muotoilulle ja kuvion ilolle. Erityisesti Fyrklövernin suomalaisille asiakkaille suunniteltujen astioiden koristeena kukkii kaunis jalokärhö, jonka hillittyä sävymaailmaa raikastaa tilkka trendikästä turkoosia.

Kaikkien kattausten Siluett

Helan går! Siluett-sarjan ohuilla mutta kestävillä kristallilaseilla skoolaat seitsemässä eri koossa. Hillitysti koristellut lasit sopivat kaikkiin Fyrklövernin astiastoihin ja viimeistelevät kattauksen sekä arjessa että juhlassa.

5 vinkkiä rapujuhliin

  • Kata syöjille alku- ja pääruokalautaset, mutta hyödynnä myös kulhoja. Tarjoa ravut jokaiselle syöjälle omasta kulhosta ja laita pikkukulhoon vaikkapa majoneesi. Kulhoja tarvitaan myös ravun kuoria ja sormien huuhtelua varten.
  • Sitruuna poistaa ravun hajun sormista. Kaada jokaiselle vieraalle kulhoon sitruunalla terästettyä vettä tai koristele juuttinarulla sidotut käsienpesupyyhkeet sitruunanpalalla.
  • Lautasliinoina palvelevat kauniit keittiöpyyhkeet, jotka kestävät myöhemmin kunnon konepesun.
  • Loppukesästä illat ovat leutoja, mutta pimeitä – muista siis kynttilälyhdyt ja tunnelmavalot.
Pepper-astioilla ja Siluett-laseilla katat vastustamattoman rapujuhlapöydän. Ruudulliset keittiöpyyhkeet toimivat tyyliin sopivina reiluina lautasliinoina.

Kestävää laatua juhlahumuun ja arjen aterioille

Fyrklövernin astiastot keräävät katseita juhlassa kuin juhlassa, mutta ennen kaikkea ne on suunniteltu kestämään jokapäiväistä arkikäyttöä.

– Kivitavara on jo lähtökohtaisesti lujaa tekoa ja kaikki posliiniastiamme valmistetaan kolhuja kestävästä maasälpäposliinista. Jopa kultakoristeiset astiamme voi huoletta pestä koneessa. Laseille suosittelemme kuitenkin käsinpesua, Tove Laurin-Anderson sanoo.

Rapupöydässä maistuu pinaattia, mustikkaa, sinihomejuustoa ja saksanpähkinää yhdistelevä salaatti. Clematis-astioiden alle sujautetut leikkuulaudat antavat ilmettä tavallisellekin puutarhapöydälle.

Fyrklövernin Euroopassa valmistettavat laatuastiastot tehdään kestämään sukupolvelta toiselle, mutta joskus elämä yllättää ja sattuu vahinko. Varakappaleita on kuitenkin onneksi saatavilla.

– Astiastot ovat valikoimissamme vuosia, eikä niistä minkään valmistusta lopeteta ilman, että ilmoitamme siitä asiakkaillemme henkilökohtaisesti. Viimeistään siinä vaiheessa lempiastiastonsa voi täydentää edullisesti, jotta varakappaleet löytyvät tarvittaessa omasta kaapista.

Seuraa Fyrklövern Suomea Facebookissa ja Instagramissa!

Kommentoi »