Viherpiha

Viikossa valmiita syötäviksi! Näin helposti idätät herneen versot

Viikossa valmiita syötäviksi! Näin helposti idätät herneen versot

Herneen versojen kasvatus on helppoa ja onnistuu keskitalven valossa keittiön ikkunallakin.
Teksti Anne Joutsenlahti-Lankinen
Kuvat Paavo Martikainen
Mainos

Koristeelliset herneen versot uhkuvat terveyttä niin salaatissa kuin voileivälläkin. Leikkaa versot syötäväksi noin viikon kuluttua, 10 sentin mittaisina. Herne versoo uudelleen, jos jätät alimmat lehdet paikoilleen. Huuhtele versot ja silppua keittojen koristeeksi tai käytä sinällään salaateissa ja leivän päällä.

1. Valitse tarkoitukseen ruokaherneeksi tai nimenomaan versojen kasvatukseen myytäviä herneitä. Liota kuivattuja herneitä vedessä noin vuorokausi, kunnes ne ovat turvonneet. 2. Levitä laakean astian pohjalle pari senttiä multaa. Sirottele herneet mullan pinnalle parin sentin etäisyydelle toisistaan. Peittele siemenet kevyesti. Peitä astia muovilla tai lautasella, jotta multa säilyy kosteana. Tarkkaile kylvöstä, sillä liika kosteus saattaa homehduttaa herneet. Nosta kylvös valoisaan paikkaan viimeistään silloin, kun versot nousevat mullasta. Kastele tarpeen mukaan.
Julkaistu: 25.1.2018