Näin hoidat eksoottisia kasveja
Piha ja puutarha
Näin hoidat eksoottisia kasveja
Eksoottiset, lämpimistä maista kotoisin olevat kasvit viihtyvät parhaiten viherhuoneessa, jossa lämpötilaa voi säätää.
2.12.2016
 |
Viherpiha

Lepokausi

Huolehdi, että kasvit saavat lepokauden. Ne tarvitsevat sitä kukkiakseen. Jos mahdollista, laske viherhuoneen lämpötila talveksi 12 asteeseen. Viileä ja valoisa huone, esimerkiksi kellari, on myös hyvä talvetuspaikka.

Tuuletus kasvukaudella

Huolehdi tuuletuksesta kasvukaudella. Parhaiten se onnistuu automatiikalla, joka avaa ja sulkee luukut lämpötilan mukaan.

Kastelu

Anna kaktuksille vettä varovasti aurinkoisina kesäpäivinä. Varo liikakastelua, se tappaa kasvit. Kastele muita viherhuoneen kasveja säännöllisesti ja anna kerralla reilusti vettä.

Hyödynnä sadevettä, se säästää kastelukustannuksissa ja on pehmeämpää kuin hanavesi. Voit käyttää uppopumppua sadeveden johdattamiseen huoneeseen. 

Lannoitus

Lannoita lehtikasveja kasvukaudella parin viikon välein. Kastele kasvit aluksi vedellä ja sen jälkeen lannoiteliuoksella. Liuos imeytyy paremmin kosteaan kasvualustaan. Lannoita kaktuksia miedolla liuoksella 2–3 kertaa kasvukaudessa.

Lisäys

Lisää kaktuksia pistokkaista. Leikkaa puhtaalla veitsellä hieman puutunut lehti. Anna haavan kuivahtaa ja laita lehti hiekkaiseen multaan. Aloita varovainen kastelu myöhemmin.

Ruukut

Hyvin rei’itetyt ruukut ovat sopivia kaktuksille ja tyräkeille. Niiden juuret eivät tällöin pääse sotkeutumaan naapurilajien juuriin. Ruukut voi kaivaa näkymättömiin sorapatjan sisälle.

Ole tarkkana viikunoiden, palmujen, bambujen ja muiden voimakkaasti leviävien kasvien kanssa. Ne saattavat tukahduttaa pienempiä kasveja alleen.

Lue lisää:

Kommentoi »