Muusikko Samuli Putro: ”Lattian lakaiseminen rentouttaa ja auttaa minua keskittymään”
Parasta arjessa
Muusikko Samuli Putro: ”Lattian lakaiseminen rentouttaa ja auttaa minua keskittymään”
Muusikko Samuli Putro osti koko vuoden vaatteet käytettyinä. Aamuista hän nauttii eniten, jos onnistuu heräämään aikaisin. Tässä jutussa Putro kertoo, mitkä asiat tekevät arjesta parasta.
Julkaistu 8.6.2023
Kotivinkki

Paras tapa rentoutua

Parhaiten rentoudun, kun lähden kaverin kanssa uimaan. Sen jälkeen menemme kaljalle ja syömään. Uimme Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä, ja sitten valitsemme jonkin satunnaisen ravintolan. Jos olisi vapaata aikaa, voisin käydä uimassa parhaimmillaan päivittäin. Vielä ei ole ollut.

Paras paikka kotona

Asun puu­talossa, jossa asuu useita perheitä. Paras paikka täällä on pieni ulkokuisti. Se on muutaman neliömetrin kokoinen, ja siitä alkavat portaat. Kuistille paistaa aurinko lämpimästi kesäkuusta alkaen.

Paras rutiini

Aikaiset aamuheräämiset. Jos maltan herätä seitsemältä, silloin kerkiän rauhassa keittää kahvit. Talvella voin laittaa pienet tulet keittiön puuhellaan. Se lämmittää mukavasti asunnon. Keittiössä voin myös poltella tupakkia, koska puuhella imee mukavasti savua. Jos yhdeksän ja kymmenen väliin sattuu tyhjä hetki, laitan Ylen Ykkösen päälle ja kuuntelen Muistojen bulevardi -ohjelmaa.

Paras satsaus

2000-luvulla tekemäni soitinhankinnat. Silloin pääsin palkoille musiikin tekemisestä – ja pois työkkäristä. Aloin tienata elantoni sillä musiikilla, jota kirjoitin ja esitin. Hankin kerran vuodessa jonkin laadukkaan, vanhan soittimen tai vahvistimen, jonka tarvitsin. Ne ovat minulla edelleen käytössä ja kestäneet hyvin.

Paras kotityö

Lattian lakaiseminen on terapeuttista ja rentouttavaa. Minulla ei ole imuria. Jos tarvitsen oikein kunnon siivouksen, lainaan naapurin imuria. Imuroida voi myös huolimattomasti, teko on olennaisempi kuin se jälki. Jos minulla on työpalaveri, lakaisen samalla lattiaa. Se auttaa keskittymään.

Paras löytö

Kiinnitin huomiota erään itseäni nuoremman ystävän vaatteisiin, jotka olivat toistuvasti hyvännäköisiä. Hän näytti minulle neljä eri vintage-kauppaa. Haimme niistä koko vuoden vaatteet.

Paras hetki

Paras hetki nyt on ollut se, kun konserttisalikiertueen keikka on ohi, istahdan alas takahuoneessa ja vaihdan keikkavaatteet pois. Olen muistanut ostaa itselleni ison ykkösoluen, joka odottaa jääkaapissa kylmänä. Sen jälkeen kävelen lavalle, salissa ei enää ole yleisöä. Lava on täynnä muitakin soittajia, kaikki purkavat soittimiaan ja laittavat niitä kantolaatikkoihin. Silloin olemme yleensä helpottuneita ja hyväntuulisia.

Paras...

Herkku: Tonnikalaleipä

Kännykkäsovellus: Tiktok

Kaupunki: Kokkolan Ykspihlaja

Tv-sarja: Succession

Viherkasvi: Kuivuuden kestävä

Kosmetiikkatuote: Partaöljy

Tuoksu: Ohimot

Puu: Pystyssä oleva

Iltapala: Mandariinit

Juoma: Valkoviini

Matkakohde: Hailuoto

Keittiöväline: Viinilasi

Huulirasva: Vaseliini

Valmisruoka: Lohireissari

Kengät: Dr. Martensit

Kulkupeli: Polkupyörä

Iltarutiini: Bookbeat

Kommentoi »