Meidän Mökki

Riemukas cowboy-tapetti ja maton alle piilotettu ajorata! Mökin hämärä makuualkovi muutettiin minirempassa viihtyisäksi lastenhuoneeksi

Riemukas cowboy-tapetti ja maton alle piilotettu ajorata! Mökin hämärä makuualkovi muutettiin minirempassa viihtyisäksi lastenhuoneeksi
Vanhempien nukkumapaikka muutettiin lapsen huoneeksi, kun taapero kasvoi ulos pinnasängystä. Samalla mökkiin saatiin lisää avaruutta ja kaivattua säilytystilaa.
Julkaistu: 13.3.2019

Hirsimökin pikkuruinen makuualkovi kävi auttamattomasti liian pieneksi, kun perheen poika ei enää mahtunut nukkumaan sängynpäädyssä olleessa pinnasängyssä. Leluille ja vaatteille ei ollut säilytystilaa. Perhe ratkaisi ongelman siirtämällä vanhempien nukkumapaikan satunnaisessa vieraskäytössä olleelle parvelle ja muuttamalla alkovityyppisen tilan lapsen huoneeksi.

Remontti aloitettiin purkamalla seinästä seinään ulottuva sänky. Perhe tahtoi parantaa makuutilan äänieristystä, koska suoraan sen yläpuolella oli parvi. Kattoon he asensivat mineraalivillaa, ja päälle tuli lautaverhous. Osittain muurattuun, osittain rapattuun sivuseinään he asensivat rouhean raakalaudan. Näin pieni tila säilytti mahdollisimman yhtenäisen ulkonäön.

Perhe maalasi pinnat avaruuden lisäämiseksi. Puulattian maali oli lähes koko huoneen täyttäneen sängyn alla niin hyvässä kunnossa, ettei lattialle tarvinnut tehdä mitään. Valoisuuden lisäämiseksi huoneen päätyseinään puhkaistiin ikkunalle paikka. Siihen asennettiin saunan remontista ylijäänyt ikkuna.

Kun kaikille tavaroille on oma paikka, huone pysyy siistinä. Seinän cowboyaiheinen tapetti on englantilaisen Cath Kidstonin.
Säilytystilaa on kaikkialla. Pitkä puunaulakko on peräisin perheen äidin mummolasta.

Leikkisyyttä huoneeseen tuo värikäs tapetti kahdella lyhyellä seinällä. Näin se on helppo vaihtaa jos ja kun pikkuasukas tahtoo vaihtelua. Cowboy-aiheinen tapetti tilattiin Englannista. Asennus vaati luonnollisesti hirsiseinien levyttämistä.

Säilytysratkaisuihin kiinnitettiin erityistä huomiota, sillä tilaa piti saada pojan tavaroille ja vaatteille. Leluille ja kirjoille syntyi tikasmainen, lattiasta kattoon ulottuva hylly puulevystä. Vaatehyllyn rungon vanhemmat nikkaroivat kertopuusta ja raakalaudasta. Sen sisään mahtui täyskorkea, ylimääräiseksi jäänyt lankakorihyllykkö sekä vaatetanko henkarivaatteille.

Lopuksi seinään kiinnitettiin pistotulpallinen sähköpatteri tuomaan tilaan tasaista lämpöä. Jos sängyn paikka joskus muuttuu, patteri on helppo siirtää toiselle seinälle.

Maton alta paljastuu ajorata. Se on tehty helposti irrotettavalla riisipaperiteipillä, jossa on autotieprintti.
Leluja säilytetään helposti mukaan napattavissa koreissa. Valkoisen Mifukon Kiondo-korin voi myös ripustaa naulakkoon, jolloin korit eivät pyöri jaloissa.

Sisustus toteutettiin kokonaan olemassa olevilla kalusteilla, tekstiileillä ja valaisimilla. Suloinen päästävedettävä lastensänky saatiin lainaan mökkinaapureilta. Sen alusta otettiin hyötykäyttöön, kun vanhoihin kirjoituspöydän laatikoihin kiinnitettiin pyörät. Laatikoissa on kätevä säilyttää legoja ja pikkuautoja.

Vanhat lelut ja huonekalut sopivat täydellisesti huoneen tyyliin ja jatkavat muun mökin raikasta, kodikasta linjaa. Tila on nyt toimiva, viihtyisä ja – mikä tärkeintä – pikkuasukkaalleen mieluisa.

Aikaisemmin sängynpäätynä toimineella hyllyllä säilytetään lempileluja. Kaunis vintage-lamppu on löytö nettikirppikseltä.
Pieneen ja kapeaan tilaan saatiin mahdutettua kaikki tarpeellinen. Kun lapsi kasvaa, voi päästävedettävän sängyn siirtää huoneen pitkälle seinälle.

Mitä remontti maksoi?

  • Puutavara, akustiikkavilla ja maali 330 e
  • Hyllyn materiaalit 55 e
  • Vaatetanko, laatikoiden pyörät 45 e
  • Tapetti 30 e
  • Patteri 125 e

Yhteensä 585 euroa.

1 kommentti