Meidän Talo

Moderni puutalo Kuopiossa

Moderni puutalo Kuopiossa
Kesän kynnyksellä pienellä poikavauvalla täydentyneen nuoren perheen moderni puutalo on energiataloudellinen ja sisustukseltaan hillitty.
Julkaistu 6.7.2010

Tanja ja Timo Kasurinen, lapset Emilia, Tomi ja poikavauva sekä koirat Iiris ja Fanny muuttavat Kuopion asuntomessujen kohteeseen 3, Finndomon Omatalo CityCallaan loppukesästä messujen jälkeen. Toive omasta uudesta kodista toteutuu Kallaveden läheisyydessä Savon sydämessä.

– Talo on juuri sellainen kuin halusimme, toteaa Tanja Kasurinen tyytyväisellä äänellä.

Kasuriset päättivät rakentaa oman kodin vuosi sitten keväällä. Kartoitettuaan Kuopion tonttitarjontaa he päätyivät hakemaan tonttia messualueelta, jossa koulu ja päiväkoti ovat lähellä. Rakentaminen Kuopion seudulla oli vuosi sitten melko hiljaista, joten messutontteja oli vielä vapaana.

– Tontin hakeminen messualueelta oli hieman työläämpää kuin tavallisen tontin hakeminen olisi ollut, mutta saimme hyvät ohjeet. Lisäksi meillä oli tuttavien kautta tiedossa, että Finndomo etsi vielä rakentajaa. Yrityksellä on laaja mallisto, joten löysimme tontille sopivan pohjan. Huonejärjestystä tosin muutimme hiukan meille paremmin sopivaksi. Asiat sujuivat Finndomon kanssa niin hyvin, että emme edes harkinneet muita vaihtoehtoja, Timo kertoo.

Loivaan rinteeseen suunnitellun talomallin pääsuunnittelijana on ollut Jorma Räbinä, ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut rakennusarkkitehti Lasse Juselius. Talo on elementtirakenteinen ja siinä on lautaverhoilu.

Mukavan elävän pinnan talon harmaa-valkoisiin ulkoseiniin tuo poikittainen rimoitus. Vesikatteena on betonikattotiili Ormax. Asuintilojen lisäksi rakennukseen on liitetty autokatos kahdelle autolle sekä varasto.

Talo on energiatehokkuudeltaan A-luokkaa. Se on liitetty kaukolämpöverkkoon, ja lämpö jaetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä, jota tukee varaava takka.

– Uuden kotimme korkea katto tuo tilantuntua, vaaleat pinnat puolestaan valoisuutta. Muokattu huonejärjestys on meille sopiva. Esimerkiksi suuri kodinhoitohuone palvelee meitä arkieteisenä, Tanja kuvailee.

158 neliön pientalo on sijoitettu messualueen alkupäähän, Painikujan ja tontin kulmaan.

– Halusimme talon tontin etuosaan, että takapihalle jäisi mahdollisimman paljon tilaa lapsille ja koirille, Timo kertoo.

Kommentoi »