Miten saan kissat pois pihaltani?
Piha ja puutarha
Miten saan kissat pois pihaltani?
Lukija kysyy: "Naapurissamme asustaa kissoja, jotka käyvät kuopimassa istutuksissani ja tekevät tarpeitaan lasten hiekkalaatikolle. Onko mitään keinoja kattien karkottamiseen?"
7.9.2016
 |
Kotivinkki

Asiantuntija vastaa

"Tehokas keino pitää kissat poissa puutarhasta on suihkutettava karkote. Apteekista saa luonnollista bergamottiöljyä sisältävää kissakarkotetta, jota voi suihkutella sekä sisällä että ulkona. Kissat saavat karkotteesta epämieluisan hajumuiston ja karttavat paikkoja, joihin ainetta on suihkutettu. Karkote on turvallinen eläimille ja ihmisille.

Samalla periaatteella toimivia kasvipohjaisia karkotteita myydään myös rautakaupoissa ja puutarhamyymälöissä.

Myös paristokäyttöiset liiketunnistimella varustetut karkottimet ovat tehokkaita. Laite säädetään kissan äänitaajuudelle. Kkun liiketunnistin aktivoituu, laite lähettää äänisignaalia, joka karkottaa kissat. Ihmisen korva ei kuule ääntä. Kissat saattavat muutaman kerran käydä tarkistamassa, kuuluuko ääntä, mutta kun laite on jatkuvasti päällä, ne lakkaavat tulemasta pihaan.

Lasten hiekkalaatikkoon kannattaa hankkia suojapeite, joka pidetään paikoillaan silloin, kun lapset eivät leiki laatikossa."

Vastaajana varatoiminnanjohtaja Asta Kuosmanen Marttaliitosta.   

2 kommenttia