Minna teki kuistilleen pöytäliinan, joka ei varmasti karkaa tuulen mukana – onko tässä betoniaskartelijoiden seuraava hitti?

Minna teki kuistilleen pöytäliinan, joka ei varmasti karkaa tuulen mukana – onko tässä betoniaskartelijoiden seuraava hitti?
Minna Hakanen päätti hetken mielijohteesta kokeilla, mitä tapahtuisi, jos pöytäliinan upottaisi saneerauslaastiin. Riskinotto kannatti, sillä tuloksena syntyi rouhea laastiliina!
Julkaistu: 6.7.2018

Mistä sait idean laastipöytäliinaan?

Istuimme mieheni kanssa etupihan pöydän ääressä. Pöydän pinta oli huonon näköinen, ja mietimme, mitä sille voisi tehdä. Emme keksineet mitään. Minulle tuli yhtäkkiä mieleen, että mitä jos pöytäliinan upottaisi betoniin ja laittaisi siihen päälle. Minulle tulee yleensä sellaisia pikaväläyksiä ja tämä oli yksi niistä. Olin kuullut betonitöistä, kuten ruukuista, ja miettinyt, pitäisikö sellaista kokeilla.

Miten toteutit laastiliinan?

Asumme omakotitalossa ja meillä jää aina materiaaleista purkinpohjia, joita emme viitsi viskata roskiin. Otin saneerauslaastin jämät ja sekoitin laastin. Valitsin vanhan neliskanttisen pöytäliinan, jonka leikkasin pyöreäksi. Kastoin liinan kauttaaltaan laastiin ja venyttelin sen suoraan pöydän päälle. Taputtelin pinnan kämmenellä, joten siihen tuli pieniä kohoumina. Ajattelin, että siitä tulee sellainen kuin tulee. Tein tämän muovipöydän päälle, jonka pintalevy oli lohkeillut. Seuraavaksi teen samanlaisen siihen etupihan kuistin pöytään, jonka äärellä idea syntyi.

Kuinka vaativa projekti oli?

Tämä oli todella helppo. Laastin sekoittaminen ja odottaminen vei aikaa, mutta pöytäliinan tekemiseen meni noin kymmenen minuuttia. Sen jälkeen piti vain odottaa, että liina kuivuu.

Millaista palautetta olet saanut laastiliinasta?

Hyvää palautetta. Laiton siitä kuvan Facebookiin ja siellä yksi jo sanoi, että sinulle pitäisi alkaa maksaa näistä vinkeistä.

Kuinka käytännöllinen laastiliina on?

Se on koristeena. Yksi palautetta antanut sanoikin, että istuessa liina käy polviin, kun se on tönkkö. Ja niinhän se onkin. Mutta pinnan voi saada sileäksi, jos sen liippaa tasoituslastalla. Eli siinä mielessä sen saisi pidettyä puhtaanakin. Ja voihan helmoista tehdä lyhyemmät, jotta mahtuu istumaan. Tuulen mukana tämä liina ei lähde tai sitten lähtee pöytä liinan mukana.

Mitä aiot tehdä seuraavaksi?

Ajattelin tehdä samalla tekniikalla vielä linnunpelätin. Kastan vaatteet laastiin ja puen pelätin päälle. Ideoita on päässä vaikka kuinka, ja vuosien mittaan niitä tulee aina välillä kokeiltua. Viimeksi tein mustista muovisangoista hienoja ruukkuja laittamalla pintaan vesieristemassaa. Koristelin vesieristemassalla suihkulähteenkin uuteen uskoon. Töpöttelin pensselillä vain eristettä pintaan.

5 kommenttia