Miksi mennä asuntomessuille?
Rakenna ja remontoi
Miksi mennä asuntomessuille?
Asuntomessuja on järjestetty ympäri Suomea 1970-luvulta saakka. Vantaan Kivistön asuntomessujen projektijohtaja Paavo Hiltunen valottaa, mihin messuja tarvitaan.
23.6.2015
 |
Meidän Talo

Ketkä asuntomessuilla käyvät?

– Kohderyhmä on perinteisesti ollut keski-ikäiset naiset. Heitä sisustaminen ja pesänrakennus on kiinnostanut eniten. Vantaalla huomio on entistä enemmän nuorissa. Miehillekin on paljon katsottavaa, kuten kuskiton auto ja kunnostettu DC-3 -lentokone. Kerrostaloasuminen on hyvin esillä sekin, kun kaupunkirakentaminen tiivistyy koko ajan.

Monesti messut ovat jossakin kaukana, mutta nyt puolitoista miljoonaa ihmistä pääsisi vähällä vaivalla asuntomessuille. Toivomme että mahdollisimman moni hyppäisi paikallisjunaan.

Mitä messuilta yleensä haetaan?

– Useimmiten haussa on sisustusideoita ja -ratkaisuja, ja nähdä mitkä asiat ovat nyt pinnalla. Messuilla on mahdollisuus nähdä kokonaisia taloja ja tunnustella, millainen asuminen itseä miellyttäisi eniten.

Pienessä määrin messuilta haetaan ideoita myös ammattilaisten kesken. Nytkin on esillä hyviä ratkaisuja mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen jättämiseksi. Maalämpöä, aurinkokennoja, veden lämmittäviä takkoja ja muita ympäristöystävällisiä valintoja on esillä paljon.

Mitä asuntomessuilta voi parhaimmillaan saada?

– Varsinainen jackpot syntyy siitä elämyksestä, mitä kaikkea voi nähdä yhdellä kertaa, jos vain jaksaa kävellä ja kierrellä. Asuminen kehittyy koko ajan, ja Kivistössä näkee missä kaupunkirakentamisessa mennään.

Kommentoi »