Meteorologi Anniina Valtonen pitää myrskypäivän työvuoroa lottovoittona – ”Se on kuin seuraisit jännittävää elokuvaa tietämättä, mitä tapahtuu”
Ihmiset
Meteorologi Anniina Valtonen pitää myrskypäivän työvuoroa lottovoittona – ”Se on kuin seuraisit jännittävää elokuvaa tietämättä, mitä tapahtuu”
Meteorologi ja Ylen Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Anniina Valtonen käpertyy aamuvuoron jälkeen päiväunille rottinkituoliin. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
27.1.2022
 |
Kotivinkki

Paras sää

Jos olen töissä, se on kunnon ukkonen, syysmyrsky tai lumipyry. Sellaiset päivät ovat tosi kiireisiä, ja työvuoron jälkeen olen ihan kanttuvei. Mutta ne päivät ovat myös huippu­mielenkiintoisia. Jos silloin osuu työvuoro, se on melkein kuin lottovoitto. Niistä vuoroista kilpaillaan, koska kaikki haluavat seurata tilannetta livenä. Se on kuin seuraisit jännittävää elokuvaa tietämättä, mitä tapahtuu. Jokaiselta työpisteeltä löytyy kuusi isoa näyttöä. Mutta vapaa­päivänä tykkään lämmöstä ja valosta.

Paras paikka kotona

Olohuoneemme nurkassa on ympyrän muotoinen rottinkituoli, johon voi upota ja käpertyä. Tuolissa on paksu pehmuste. Myös koira tykkää tulla sinne syliini. Se on rauhoittumispaikka, ja esimerkiksi aamuvuoron jälkeen voin ottaa siellä päiväunet, kuunnella musiikkia tai lueskella. Saatan myös katsella siinä jonkin leffan kännykästä.

Paras kotityö

Tykkään pestä vessat! Se on minun hommani. Haluan, että ne ovat puhtaat, varsinkin jos meille on tulossa vieraita. Minulla on sellainen paha tapa, että arvostelen muidenkin vessoja.

Paras neuvo

Isäni on sanonut: Keep it simple, eli pidä asiat yksinkertaisina. On turha vatvoa ja ylianalysoida asioita ja jäädä murehtimaan niitä. Hoen tätä itselleni esimerkiksi stressaavassa työtilanteessa.

Paras satsaus

Ostimme mieheni kanssa pari vuotta sitten kunnon polkupyörät. Heti, kun kadut on talven jäljiltä putsattu, otamme ne esille ja lähdemme ajelemaan. Se on kiva liikunta­muoto, ja samalla tulee nähtyä asuinaluettamme. Pyöräilemme Vantaalla, ja Tuusulan puolellakin on käyty. Tarkoitus ei ole kuntoilla vaan nautiskella maisemista.

Paras hetki

Kun minut ja puolisoni oli vihitty, teimme jekun ystävillemme. Lähdimme kävelemään urkumusiikin soidessa kirkon keskikäytävää poispäin, ja urkumusiikki vaihtui kesken kaiken James Bondin tunnusmusiikiksi.

Paras...

Ruoka: Pizza

Juoma: Appelsiinimehu

Maku: Suklaa

Tuoksu: Vasta avattu kahvipaketti

Matkakohde: Kroatia

Kulkupeli: Oma auto

Kännykkäsovellus: Google Maps

Biisi: Tina Turnerin The Best

Keittiöväline: Vohvelirauta

Elokuva: Casino Royale

Tv-ohjelma: Elämäni Biisi

Kirja: Weather Eye

Vaate: Farkut

Musiikki: Pop ja rock

Artisti: Bruce Springsteen

Ravintola: Momotoko

Jäätelö: Suklaajäätelö

Herkku: Aakkoset

Vuodenaika: Kevät

Kasvi: Peikonlehti

Huonekalu: Sohva

Aamupala: Kaurapuuro

Jälkiruoka: Vohvelit

Radiokanava: Radio Suomi

Mauste: Grillimauste

Iltarutiini: Yhteinen iltapala

Kommentoi »