Messurakentajien tarinat: "Halusimme lähemmäs sukua ja ystäviä"
Rakenna ja remontoi
Messurakentajien tarinat: "Halusimme lähemmäs sukua ja ystäviä"
Espoossa asuvat Vahvaselät rakentavat kakkoskodin Sami-isän kotikonnuille. Arjen luksusta tarjoavat muun muassa aurinkopiha ja kotikylpylä järvinäkymin.
14.7.2017
 |
Meidän Talo

Miksi päätitte rakentaa messualueelle?

Sami on Mikkelistä kotoisin, ja meillä on siellä paljon sukua ja ystäviä. Asumme Espoossa, eikä meillä ei ole ollut Mikkelissä omaa paikkaa, jossa viettää pidempiä aikoja. Talon sijainti on meille täydellinen: lähellä keskustaa, luonnon helmassa ja meille rakkaan Annilan golfkeskuksen läheisyydessä.

Miten etärakennuttaminen sujui?

Siihen nähden, että saimme rakennusluvan vasta marraskuun loppupuolella, kaikki meni hyvin. Luotimme ammattilaisiin. Kaikki sisätyöt eivät olleet valmiina määräaikaan mennessä eli toukokuun lopussa, mutta parin viikon ylitys ei ollut katastrofi.

Vahvaselän kolmilapsinen perhe saa uudesta talosta kompaktin kakkoskodin. Koulut ja työt pitävät perheen jatkossakin pääosin pääkaupunkiseudulla. Kuvassa vas. Aamos, Luukas, Saara, Sami ja Sofiela.

Jouduitteko tekemään kompromisseja?

Emme oikeastaan joutuneet. Alkuperäisissä piirustuksissa oli yksi makuuhuone enemmän, mutta poistimme sen, jotta saimme muihin huoneisiin hieman lisää tilaa ja säästimme myös kustannuksissa. Makuuhuoneista tehtiin tarkoituksella melko pienet, jotta tilaa jää enemmän niihin tiloihin, joissa aikaa vietetään.

Jos voisitte tehdä jotain toisin, mitä se olisi?

Budjetoisimme tarkemmin ja ennen kaikkea aloittaisimme projektin hyvissä ajoin.

Havainnekuvassa näkyy, kuinka pää- ja piharakennuksen väliin jää auringossa kylpevä oleskelupiha. Pihalle tulee myös golfaajan unelma: putti-chippiviheriö.

Tuliko budjetin suhteen yllätyksiä?

Tuli. Kaikessa on menty hieman yli, niin töissä kuin materiaaleissa. Pihaa oli vaikea budjetoida etukäteen.

Suosikkiasia uudessa kodissanne?

Olohuone isoine ikkunoineen sekä saunaosasto porealtaineen. Molemmista on upeat näkymät Saimaalle!

Kommentoi »