Meillä kotonan koti-ilta: kylässä Hanna Sumarin luona

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Fyrklövern Suomi
Meillä kotonan koti-ilta: kylässä Hanna Sumarin luona
Hanna Sumari rakastaa juhlia ja on rutinoitunut juhlien järjestäjä. Meillä kotonan koti-illassa pääsimme Hannan luo katsomaan, kuinka hän järjesteli illanistujaisia. Illan aikana Hanna teki juhlapöytään kolme erilaista kattausta.
Julkaistu: 26.10.2021

Meillä kotonan koti-illassa Hanna jakoi meille parhaimmat vinkkinsä juhlien järjestelyyn ja juhlapöydän kattaukseen. Hanna kattoi upean pöydän näyttävällä Fyrklövernin Diamond-astiastolla. Illan aikana Hanna teki samaan kattaukseen kolme erilaista kattauskoristelua. Astiat pysyivät samoina, vain koristeet vaihtuivat. Katso jutusta, kuinka erilaiset koristeet muuttavat juhlapöydän tunnelmaa.

Instagramissa lähetetyn liven tallenteen voit katsoa jutun lopusta ja nähdä "livenä" kuinka Hanna taikoo pöytään kolme kattausta tunnissa ja antaa monta hyvää vinkkiä juhlien järjestäjille.

Valkoinen kattaus

Ensimmäisen kattauksen Hanna teki kokonaan valkoisena. Hanna oli maalannut kattausta varten pieniä kurpitsoita kalkkimaalilla valkoisiksi. Kurpitsat toimivat hyvin katseenvangitsijoina, mutta myös keskustelunavaajina. Kurpitsoita ei voi syödä maalauksen jälkeen.

Vinkki!

Kun maalaat kurpitsoita, suojaa kurpitsan kanta maalarinteipillä ellet halua maalata myös sitä.

Diamond-astiaston lasien ja astioiden koristeet on tehty aidolla kullalla. Kultausta ei kannata pelätä. Useammat astiaston osat voi pestä koneessa lempeällä ohjelmalla. Kultaus saattaa haalistua ajan myötä, mutta astiasto on tehty käyttöä varten, joten sitä ei kannata haudata astiakaappiin, vaan muistaa, että myös arki voi olla juhlaa!
Myös laseissa on käsin maalattu aito kultareunus. Kattauksen henkeä voi muuttaa myös yksinkertaisesti asettelemalla lautasliinat uudella tavalla. Kurkkaa Diamond-astiaston lasit täältä.

Apilanlehti on nyt Fyrklövern!

Fyrklövern perustettiin Ruotsissa vuonna 1974 ja nimettiin jo silloin Fyrklöverniksi. Fyrklövern tarkoittaa suomeksi neliapilaa. Fyrklövernin kotipaikka on Malmössä ja yritys toimii kuudessa maassa. Nimenmuutoksen myötä Fyrklövernin tavoite oli yksinkertaistaa ja yhdistää viestintää ja näin keskittyä oleelliseen eli tarjota inspiroivia sisustustuotteita ja kattausideoita skandinaaviseen tyyliin.

Syksyinen kattaus

Toisessa kattauksessa Hanna toi pöytään syksyisiä värejä. Tummat kynttilät, ihanat kukat ja lautasliinat muuttivat kattauksen nyt täysin toisennäköiseksi.

Keskelle pöytää aseteltava kukkamaljakko tulee olla niin matala, että ruokailijat näkevät toisensa sen yli. Solmitut lautasliinat antava kattaukselle rennon ilmeen.
Kattauksessa voi käyttää hyvin sekä markettikukkia että kukkakaupan sitomia kimppuja. Yksittäiset kukat voi asetella tuikkukippoihin tai laseihin. Diamond-astiastosta löytyy kattaukseen niin lautasia, ateriamia kuin lasejakin.

Värikäs kattaus

Lopuksi Hanna teki vielä värikkään kattauksen heinistä ja hedelmistä. Hedelmät on edullinen ja käytännöllinen koriste. Niillä saa näyttävää värikkyyttä ja juhlien jälkeen hedelmät voi syödä.

Heinät kannattaa suihkuttaa hiuslakalla, jotta ne eivät varise ja pölise pöydässä.
Diamond-astioiden valmistukseen on käytetty hienointa eurooppalaista maasälpäposliinia. Lasien ja lautasten reunakuviot on aitoa kultaa ja ne on maalattu käsin.

Voit katsoa koti-illan liven alla olevasta tallenteesta.

2 kommenttia