Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Meghan Marklen helppo ja herkullinen kesäkurpitsabolognese villitsee! Tässä on "superkermaisen" pastan salaisuus – nappaa resepti

Meghan Marklen helppo ja herkullinen kesäkurpitsabolognese villitsee! Tässä on "superkermaisen" pastan salaisuus – nappaa resepti

Kesäkurpitsabolognese on yksi Sussexin herttuatar Meghan Marklen lempiruoista sekä keittiöbravuureista. Uutisotsikoihin nousseen terveellisen ja herkullisen pastan salaisuus piilee pitkässä haudutusajassa. Kokeile sinäkin kotona tätä internetin villinnyttä kuninkaallista pastaa!
Teksti Petra Tuominen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ennen kuninkaallista avioliittoaan Sussexin herttuatar Meghan Markle jakoi sosiaalisessa mediassa kuulumisiaan lähes päivittäin. Markle ei myöskään peitellyt rakkauttaan hyvään ruokaan, ruoanlaittoon sekä viiniin.

Brittimedioiden mukaan herttuattaren takataskusta löytyy yksi hyvin erityinen resepti, jonka huhutaan saaneen Prinssi Harrynkin sukat pyörimään jalassa. Kyse on kesäkurpitsabolognesesta, joka Marklen mukaan on paitsi erityisen herkullista, myös terveellistä. Resepti on nyt noussut uutisotsikoihin ja kaikki haluavat tietää, miltä tämä kuninkaallinen bolognese maistuu.

Pastan salaisuus piilee jopa neljän tunnin haudutuksessa, jolloin rapsakka kesäkurpitsa muuttaa herttuattaren mukaan muotoaan ”törkeän seksikkääksi soseeksi”. Pastan koostumuksesta tulee näin lähes kermainen, vaikka resepti ei pidä sisällään lainkaan kermaa.

– Pastakastikkeesta tulee niin kermainen, että voisit vannoa sen sisältävän kilokaupalla voita ja öljyä. Mutta se on vain kesäkurpitsaa, vettä ja hieman kasvislientä, Markle kuvaili Delish.com-sivustolle.

Muun muassa brittimedia Daily Mail raportoi testanneensa herttuattaren pastareseptin ja kehuu erityisesti sen kermaista koostumusta. Daily Mailin mukaan parmesaanijuusto antaa bologneselle täydellisen loppusilauksen.

Meghan Marklen kesäkurpitsabolognese

Ainekset (4 annosta):

  • 1 sipuli
  • 5 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 kasvisfondikuutio
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • ⅓ tl chilihiutaleita
  • 3 dl parmesaania raastettuna

Lisäksi:

  • 350 g rigatoni-pastaa

Tee näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat, vesi ja kasvisfondi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 4 tuntia, kunnes kesäkurpitsat soseutuvat.
  3. Keitä pasta suolalla mausteussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta pasta.
  4. Mausta kastike vielä sitruunamehulla, chilillä ja parmesaaniraasteella. Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoa heti!
Julkaistu: 10.8.2018