Marjakanerva ihastuttaa syysistutuksissa! Poimi vinkit marjakanervan hoitoon sekä inspiroivat ideat kasvin käyttöön
Piha ja puutarha
Marjakanerva ihastuttaa syysistutuksissa! Poimi vinkit marjakanervan hoitoon sekä inspiroivat ideat kasvin käyttöön
Marjakanerva on vielä melko harvinainen syyskasvi, joka kasvattaa suosiotaan huimaa tahtia. Eikä ihme, sillä kasvin kauniin väriset marjat tuovat syysistutuksiin aivan uutta ilmettä. Kurkkaa vinkit marjakanervan hoitoon ja poimi inspiroivat ideat erilaisiin istutuksiin!
17.8.2018
 |
Viherpiha

Marjakanerva on vielä hieman tuntemattomampi kasvi, joka on viime vuosina nostanut suosiotaan syysistutuksissa. Kasvi sopiikin syyssesonkiin mitä parhaiten, sillä marjakanerva pysyy vehreänä aina ensimmäisiin pakkasiin saakka. Lasitetulla parvekkeella marjakanerva saattaa selviytyä pitkään, jopa talven tuloon asti.

Marjakanerva: hoito ja kasvatus

Kasvupaikka

Marjakanerva viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Marjakanerva pitää mustikan tapaan happamasta maasta, joten rodomulta tai turve käy hyvin kasvualustaksi. Voit myös lannoittaa marjakanervaa rodolannoksella.

Kastelu

Kastele marjakanervaa läpi syksyn säännöllisesti. Mullan kannattaa antaa kuivahtaa aina kastelujen välissä. Näin kastelemalla marjakanerva kestää kukoistavana pitkälle syksyyn.

Tiesitkö?

Marjakanervan marjat eivät varsinaisesti ole erityisen myrkyllisiä, mutta niiden syömistä ei kuitenkaan suositella. Kasvi on hyvä pitää etenkin lasten ulottuvilta pois, ettei houkutus marjojen napsimiseen ole liian suuri.

Marjakanerva istutuksissa – 5 ideaa

1. Valitse suosikkisi värivaihtoehdoista

Marjakanervasta (Pernettya mucronata) on myynnissä kolmea eri väriä: valkoista, vaaleanpunaista ja fuksianpuna-marjaista lajiketta. Valitse sopivin väri tai istuta iloisesti näitä kaikkia syysasetelmien piristykseksi.

2. Kokeile marjakanervaa asetelmissa tai yksinään

Marjakanerva kirkkaan väriset marjat näyttävät kauniilta yksinään tai muihin kasveihin yhdistettyinä. Erikoiset, rypäsmäiset tertut muodostavat mielenkiintoisia muodostelmia.

3. Käytä marjakanervaa istutusten kontrastina

Vaaleanpunaiset marjakanervat näyttävät kauniilta elokuunasterin ja puukellokanervan seurana. Hempeä väri tuo herkkyyttä syksyisen syvien sävyjen keskelle.

4. Sommittele istutus sävy sävyyn

Soinnuta muut kasvit marjakanervan marjojen värin mukaan, kuten tässä istutuksessa, jossa fuksianpunainen marjakanerva saa kavereikseen punaista kanervaa ja violetinpunasävyinen begonia.

5. Muista huomioida myös ruukut!

Marjojen sävyinen ruukku saa yksittäisenkin kasvin näyttämään entistä kauniimmalta. Vielä hieman tuntematon marjakanerva on tällaisenaan vaikkapa kiva lahja.

1 kommentti