Kapeita pukeutumistiloja ja matalia sängynpäätyjä – katso houkuttelevimmat makuuhuonetrendit ja nappaa ideat omaan kotiin
Sisustustrendit
Kapeita pukeutumistiloja ja matalia sängynpäätyjä – katso houkuttelevimmat makuuhuonetrendit ja nappaa ideat omaan kotiin
Tämän hetken trendikkäimmät makuuhuoneet varustetaan pienillä pukeutumistiloilla ja aiempaa matalammilla sängynpäädyillä. Kalusteiden ja valaisimien muotokielessä korostuu skandinaavinen yksinkertaisuus ja ajattomuus. Poimimme tuoreet ideat Loviisan asuntomessuilta.

Makuuhuonetrendit Loviisan asuntomessuilla – 4 inspiroivaa poimintaa

1. Pukeutumistila

Vaatesäilytys on sijoitettu kapeisiin pukeutumistiloihin, jotka eivät lohkaise liikaa neliöitä pienistä makuuhuoneista. Tilat on hyödynnetty laatikostoilla, yläkaapeilla ja seinän levyisillä vaatetangoilla.

Kaapiston ja päätyrakenteen välissä on pukeutumistilaa. Nordicawoodsin valmistaman päädyn sivuissa on hyllyt. Kaapistot, Novart. Vuode, Unikulma. Vuodevaatteet, Familon. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 19 Kuningattaren helmi.
Pienen makuuhuoneen sivulla on kapea walk in -vaatehuone. Seinästä seinään ulottuvaan vaatetankoon mahtuvat kahden ihmisen vaatteet. Laatikostot ja kaapistot, Arkkikaluste. Isot lattialaatat, Caisla-laatat. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 13 Villa Kruunu.

2. Matalat päädyt

Sängynpäädyt ovat madaltuneet. Matala, tekstiilillä verhoiltu pääty näyttää keveämmältä ja modernimmalta kuin raskastekoinen korkea pääty. Sängyn taustaseinien tehostevärit virkistävät muuten kauttaaltaan vaaleissa kodeissa.

Teinin makuuhuoneeseen yhdistyvät kompakti kylpytila ja vaatehuone. Seinän sävyllä maalattu liukuovi, Mirror Line. Slim-sängynpääty, F-hylly, Tolomeo Mini -seinävalaisin ja Vitra Eames DSR -tuoli, Vepsäläinen. Petaustekstiilit, Lexington. Matto, Fanni K. Kohde 10 Villa Kuningatar.
Sandbergin Kastanjen Garden Green -tapetin pehmeät, murretut sävyt toistuvat hienostuneesti makuuhuoneen tekstiileissä. Pehmustettu ja napitettu sängynpääty lisää kepeään kokonaisuuteen ripauksen luksusta. Kohde 24 Lilla Hygge.
Puurakenteisessa Loviisan lippulaiva -kerrostalossa sijaitsevassa kaksiossa on juurevat värit ja pehmoiset tekstiilit. Seinämaalilla saa edullisen sängynpäädyn. Leikkisä seinävalaisin, sivupöytä ja tekstiilit, Snugg Living. Sisustussuunnittelu Hanna Gerrits. Kohde 1 Snugg Studio.

3. Skandityyliä

Makuutilat on sisustettu yksinkertaisilla, ajattomilla kalusteilla ja vaaleilla tekstiileillä. Seinään kiinnitettävät laatikkomaiset yöpöydät ovat käytännölliset pienissä tiloissa. Pienet seinäryijyt tuovat makuuhuoneisiin kodikkuutta.

Puumateriaaleilla toteutettu tyyni sisustus vie mökkitunnelmiin. Puisen sängynrungon ja tuolit on valmistanut puuseppä Ville Aakula. Douglaskuusiparketti, Timberwise. Made by Choicen Kolho-tuoli ja Flosin Ok-seinävalaisin, Finnish Design Shop. Ryijytaide, Eetu Kivinen. Sisustussuunnittelu Laura Seppänen. Kohde 20 Villa Havu.
Tummat seinät tekevät makuutilan tunnelmasta rauhallisen. Tikkurilan maalisävy on N439 Syvänne. Nordic-vuode (lev. 180 cm), HT-collection. Tammiset Ashlan-yöpöydät, Veke. Riippuvalaisimet ja vuodetekstiilit, Cobello. Silkkitie 39 -matto, VM-Carpet. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 23 Linnatuuli.

4. Lukuvalot

Putkilomaiset, taskulamppuja muistuttavat seinävalaisimet antavat hyvän lukuvalon ja sopivat skandityylisiin sisustuksiin. Vuoteen molemmille puolille sijoitetut, opaalilasista valmistetut riippuvalaisimet ovat trendikäs vaihtoehto seinävalaisimille.

Vuoteen ympärille rakennettu kaapisto säästää tilaa ja on kätevä makuuhuoneessa, jossa on vain yksi ehjä seinä. Kotimaiset tammiviilukaapistot, Mirror Line. Smart Wifi Orbis Wall Cross -seinävalaisin, Ledvance. Petaustekstiiliit, Luin Living. Matto, Sera Helsinki. Kovapuulattia, Bjel. Kohde 14 Ledvance.

Asuntomessut 2023 järjestetään Loviisassa 7.7.–6.8. Tutustu myös muihin messusisältöihimme!

Kommentoi »