Maalaa vanhat tiilet unelmiesi taloiksi
Tee itse
Maalaa vanhat tiilet unelmiesi taloiksi
Urbaani katunäkymä Kööpenhaminan tyyliin vai mummonmökkejä maaseudulla? Vanhoista tiilistä voit rakentaa kokonaisen kaupungin. Tiilitalot ilostuttavat puutarhassa tai sisällä vaikka ovistopparina.
2.9.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Tiilitalot sopivat mainiosti erilaisiin paikkoihin pihalla, parvekkeella tai sisätiloissa. Rakenna pieni kylä kukkapenkkiin tai terassille sekä asettele taloja oven- ja portinpieliin. Vie ystävälle tuliaiseksi hänen kotitalonsa tai mökkinsä mukaan maalattu tiilitalo.

Lapsia ilahduttaa kokonainen kaupunki, jonka katuja voi ajella leikkiautoilla. Leikkiessä talojen lomaan voi lisätä muovisia leikkieläimiä. Pienistä kivistä ja puunoksista saa rakennettua katuja ja aitauksia.

Työskentelyyn sopivat kaikenlaiset tiilet ja pihakivet. Kannattaa hyödyntää yli jääneitä materiaaleja. Ideoita talojen ulkomuotoon voit poimia omalta kotikadultasi, lehdistä ja netistä.

Tarvikkeet:

  • kokonaisia tiiliä ja tiilen kappaleita
  • juuriharja tai tiskiharja
  • valkoista pohjamaalia
  • akryylimaaleja
  • leveitä siveltimiä pohjamaalaukseen ja kapeita siveltimiä viimeistelyyn
  • suojapaperia pöydälle
  • vasara ja taltta.

Näin tiilet muuttuvat taloiksi

1. Puhdista tiilet irtoliasta, mullasta ja roskista. Anna ulkona olleiden tiilien kuivua sisällä lämpimässä tai ulkona auringonpaisteessa päivän verran ennen maalausta. Kuivan tiilen maalikerrokset kuivuvat nopeammin.
2. Maalaa tiiliin pohjaväri valkoisella. Tähän tarkoitukseen käy lähes mikä tahansa vesiohenteinen remonttimaali, pohjamaali tai ihan valkoinen akryylimaali. Pohjamaali estää pintamaalia imeytymästä huokoiseen tiileen. Kannattaa hyödyntää vanhat maalinjämät!
3. Pohjavärin kuivuttua maalaa taloon pintaväri. Anna kuivahtaa. Samalla voit maalata tiilenkappaleita katoiksi. Jos valmiita pikkukappaleita ei ole, voit pilkkoa tiilen vasaran ja taltan avulla pienemmiksi paloiksi.
4. Maalaa taloihin ikkunoita, ovia, kukkapenkkejä, aitoja... Tämä on hauskin vaihe! Omaa kylää voi rakentaa pikkuhiljaa, talo talolta. Tee mökkejä, omakotitaloja, kerrostaloja, rivitaloja ja vaikka pienempiä piharakennuksia.

Vanhojen tiilien tuunaaminen vie mennessään. Erilaisia pikkutaloja voisi maalata loputtomasti.

Lue lisää:

Kommentoi »