Lounasaika, lintuset! Kata pihapuuhun tienoon kauneimmat tarjoilut
Piha ja puutarha
Lounasaika, lintuset! Kata pihapuuhun tienoon kauneimmat tarjoilut
Nämä linnunruokintaideat ilahduttavat myös ikkunasta katselijaa. Tee helpot siemensydämet, ruokaisa kranssi ja hauskat kookospähkinänpuolikkaat.
11.1.2018
 |
Kotivinkki

Herkkuja kierteellä

Kaunis kranssi on jo koriste sellaisenaan, mutta lintujen ruokapaikan siitä saa pähkinäryppäillä. Valitse valmiskranssi ja halutessasi somista sen keskusta pienellä linnuille tarkoitetulla mökillä.

Leikkaa noin 20 cm:n mittaisia ohuen rautalangan pätkiä ja pujota niihin kuorellisia maapähkinöitä. Kieputa pähkinä ketjut kranssin ympärille. Koristele talvisilla marjoilla, kuten ruusunmarjoilla, niin saat kranssiin väriä.

Jos pihaan haluaa paljon erilaisia lintuja, ruokatarjonnan kannattaa olla monipuolinen. Auringonkukansiemenet, maapähkinät, kaura, ohra, siemensekoitukset, marjat ja hedelmät ovat linnuille sopivaa ruokaa.

Kookospähkinät pihapuussa

Tyhjennä ja halkaise kookospähkinä ja koverra sisällys pois. Näin syntyy hauska linnunruokapiste: Poraa pähkinänpuolikkaiden päähän 2 reikää ja pujota niistä pitkä pätkä narua ripustamista varten. Tee linnuille ruokaseos, johon sekoitat 1 osan lintujen ruokintaseosta ja 2 osaa sulatettua rasvaa, kuten ihraa tai läskiä, joita voi ostaa lihatiskiltä. Myös kookosrasvan ja ruokaöljyn seos käy.

Sekoita ainekset hyvin, jäähdytä, annostele kookostenpuolikkaisiin ja pakasta. Kieputa ohutta rautalankaa pähkinän ympärille, jotta seos pysyy kuoressa alassuinkin. Pujota langanpätkiin koristeiksi marjoja parsinneulaa apuna käyttäen.

Saa mennä pipariksi

Nämä piparit eivät uunia kaipaa ja ovat kauniita lintulaudasta roikkuessa tai puiden oksalla killuessa. Sekoita yksi osa lintujen siemenseosta kahteen osaan sulatettua rasvaa, kuten lihatiskistä saatavaa ihraa tai läskiä, tai kookosrasvan ja öljyn sekoitusta.

Asettele piparimuotteja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, täytä ne siemenseoksella ja pane pakastimeen 5 minuutiksi. Tee sitten reikä piparin yläreunaan esimerkiksi puisella grillitikulla ja pane piparit takaisin pakastimeen muutamaksi tunniksi.

Irrota muotit, pujota pipareihin narut ja ripusta pihapuihin. Joko kuuluu sirkutusta?

Lue lisää:

Kommentoi »