Kotivinkki

Lee Esselström rentoutuu katselemalla maisemaa telkkarin sijaan – ”Tarvitsen luontoa ja metsää ympärilleni”

Lee Esselström rentoutuu katselemalla maisemaa telkkarin sijaan – ”Tarvitsen luontoa ja metsää ympärilleni”
Strömsö-ohjelmasta tutun Lee Esselströmin elämässä luonto on läsnä monin tavoin. Parasta on päästä metsään samoilemaan ja marjastamaan. Leen elämää vauhdittavat iso perhe ja eläinkatras. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Kuvat
Julkaistu: 17.12.2021

Paras paikka kotona

Viihdyn parhaiten valoisassa olohuoneessamme. Se sijaitsee kaksikerroksisen talomme keskellä, ja sen isot ikkunat ulottuvat kattoon asti. Kun katson ulos, näkyy vain metsää, ja illalla saan ihailla ilta­taivasta. Olohuoneessa ei ole telkkaria ­eikä mitään häiritsevää. Oleskelemme siellä lasten kanssa, ja usein mukana ovat myös kissat.

Paras valinta

Meillä on paljon lemmikkejä: kaksi kissaa, kaksi kania ja neljä lammasta. Ensin pidin ajatusta niin monesta lemmikistä vaativana juttuna, mutta nyt ne ovat ihana osa elämäämme ja antavat paljon. Aluksi lampaat olivat vain kesälampaita, mutta pari vuotta sitten hankimme omat. Asumme länsi­rannikolla yhteisöllisessä ekokylässä, jossa riittää tilaa eläimille.

Parasta Suomessa

Jokamiehen­oikeudet ovat loistava asia, sillä kaikki pääsevät luontoon. Saamme kävellä metsissä omistamatta mitään ja poimia marjoja ja sieniä. Olen hulluna mustikoihin, vadelmiin, puolukoihin ja tyrnimarjoihin. Vaikka tyrni on piikkinen pensas ja poimuri on keksitty, poimin marjat käsin. Tykkään siitä, että tunnen eri materiaalit käsissäni.

Paras kohtaaminen

Olen aina toivonut, että saisimme ison perheen. Nyt meillä on neljä lasta, ja heistä jokaisen kohtaaminen on ollut elämässäni parasta.

Paras kotityö

Kivointa on sisustaminen, vanhojen kalusteiden kunnostus ja talon remontointi. Maalaan ja tapetoin itse. Teen myös itse sisustustuotteita, mielellään kierrätys­materiaaleista. Tykkään puutarhatöistäkin.

Paras hetki

Ihanin hetki on se, kun pääsen metsään. Olen puuihminen ja tarvitsen kunnon metsän. Kun aikoinaan asuin Venetsiassa, ymmärsin, miten paljon tarvitsen vapaata luontoa ja metsää ympärilleni. Nyt harrastamme lasten kanssa suunnistusta ja luontoretkiä.

Paras...

Juoma: Vesi

Tuoksu: Suopursu

Matkakohde: Metsä

Kulkupeli: Omat jalat

Kännykkäsovellus: Instagram

Keittiöväline: Tehosekoitin

Kirja: Essentialism the Disciplined Pursuit of Less

Elokuva: Forrest Gump

Biisi: Mustarastaan laulu

Tv-ohjelma: Hjälp, vi har köpt en bondgård

Vaate: Villapaita

Kosmetiikkatuote: Ripsiväri

Jäätelö: Suklaatuutti

Herkku: Tumma minttusuklaa

Kaupunki: Barcelona

Vuodenaika: Kaikki vuodenajat

Huonekalu: Pinnatuoli

Kasvi: Metsätähti

Iltarutiini: Hyvää yötä lapsille ja sitten neulomaan

Strömsö Yle1, Teema & Fem ja Areena. Ensi vuonna vietetään ohjelman 20-vuotisjuhlaa.

Kuva: Mikko Lehtimäki/Yle

Kommentoi »