Kotivinkki

Laulaja Laura Närhi nauttii samankaltaisina toistuvista päivistä – ”Jos rutiinit sakkaavat, minusta tulee levoton ja aikaansaamaton”

Laulaja Laura Närhi nauttii samankaltaisina toistuvista päivistä – ”Jos rutiinit sakkaavat, minusta tulee levoton ja aikaansaamaton”
Laulaja Laura Närhi iloitsee rutiineista, kunhan niihin kuuluvat rauhalliset aamut, sopivasti töitä tai liikuntaa ja nukahtaminen kirja kädessä. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 26.5.2020

Ihan paras paikka kotona

Viime vuonna kirppikseltä löytynyt pyöreä keittiönpöytä. Sen näkee suoraan ulko-ovelta, ja yritän huolehtia, että sillä olisi aina kukkia toivottamassa tervetulleeksi.

Ihan paras hetki

Makoilu lapsen kanssa sängyssä aamuisin. Hän haluaa ”vitsitellä” ennen nousemista eli keksii outoja asioita aamupalaksi, kuten tillimehua ja hiekkapiirakkaa.

Ihan paras tapa rentoutua

Ystävien tapaaminen. Olen onnistunut haalimaan kasan viisaita ja hauskoja ystäviä, jotka ymmärtävät hyvän samppanjan, sensuroimattoman huumorin ja reipasotteisen keittiöpsykologian päälle. Heidän seurassaan huolet asettuvat mittasuhteisiin ja olo on hetken aikaa paljon kevyempi.

Ihan paras oivallus

Olen opetellut pyytämään apua kirjoittaessani lauluntekstejä, mutta sen kanssa on vieläkin tekemistä. Se on varmaan keskimmäisen lapsen syndroomaa: olen pienestä pitäen huolehtinut omista asioistani. Onneksi taiteilijamyytti punaviinipäissään pimeässä yksin puurtavasta tekijästä on murtumassa.

Ihan paras kohtaaminen

Kävin helmikuussa 2019 Unicefin kutsumana Malawissa ja tapasin sairaalassa olevien lasten äitejä. Vaikkei meillä ollut yhteistä kieltä, tunnistin heidän huolensa ja myös helpotuksen, kun lapset saivat hyvää hoitoa.

Ihan paras satsaus

Hankin juuri ensimmäisen salikorttini, kun huomasin, että nelikymppisen keho kestää studiossa istumista huonommin kuin parikymppisen.

Ihan paras tapa säästää

Muutin viisi vuotta sitten pois Helsingistä, eikä kaupoissa tule enää luuhattua.

Ihan parasta arjessa

Rakastan rutiineja. Aamulla runsas aamiainen, aamupäivällä tuottava työ tai liikuntasuoritus ja illalla päivällinen koko perheen kanssa. Iltapesusta en lintsaa ikinä ja sänkyyn nukahdan aina kirja kädessä. Jos rutiinit sakkaavat, minusta tulee levoton ja aikaansaamaton.

Paras…

Ruoka: Ramen-keitto tofulla

Juoma: Sauvignon blanc

Tuoksu: Vastapaistettu pizza

Kännykkäsovellus: Spotify

Keittiöväline: Tokyokanista ostettu kokkiveitsi

Kirja: Anni Kytömäen Kivitasku

Tv-ohjelma: Sohvaperunat

Laukkumerkki: Karu Atelier

Vaate: Toppahousut

Kosmetiikkatuote: Sensai Luminous Sheer Foundation -meikkivoide

Jäätelö: Vanhan Porvoon jäätelötehtaan ruskistettu voi-pinjansiemen -jäätelö

Kaupunki: New York

Kukka: Tulppaani

Aamupala: Mustikkasmoothie ja keitetty kananmuna

Arkiruoka: Makaronilaatikko etikkapunajuurilla

Kommentoi »