Hylsyt hyötykäyttöön ja tekemistä lapsille! Marakassit, kiikarit & 9 muuta veikeää askartelua vessapaperihylsyistä
Tee itse
Hylsyt hyötykäyttöön ja tekemistä lapsille! Marakassit, kiikarit & 9 muuta veikeää askartelua vessapaperihylsyistä
Vessapaperihylsy on askartelumateriaali parhaasta päästä: löytyy joka kodista ja taipuu vaikka mihin. Näin hauskoja luomuksia on syntynyt lukijoidemme lasten käsissä!
Julkaistu 24.3.2020
Meillä kotona

1. Värikkäitä otuksia

Tuuli Vuorinen askarteli nämä iloiset eläimet 3-vuotiaan lapsensa kanssa.

2. Kiikarit lintujen tai rosvojen tiirailuun

Anna Blomroos askarteli lastensa kanssa hylsyistä kiikarit. Maaleilla, naruilla, piippurasseilla ja tusseilla saa ilmeeseen särmää. Ja ei kun zoomailemaan!

3. Nyt musisoidaan!

"Kolmosluokkalainen sai koulusta etätehtäväksi valmistaa soittimen. Yhdessä lasten kanssa askartelimme sitten vessapaperin hylsyistä tälläiset marakassit: sisään riisiä, ja ulkoreunat koristelimme teipeillä", kertoo Maija Salminen.

Vinkki: Tee marakasseista kuulomuistipeli

Hylsymarakasseista voi askarrella myös kuulomuistipelin. Askartele useita marakasseja ja täytä kaksi aina samoilla täytteillä, kuten riisillä, herneillä, erilaisilla siemenillä ja suurimoilla. Sitten kuulostelette muistipelin tapaan, mistä marakasseista lähtee keskenään sama ääni.

4. Rakenna muumitalo (tämä torppa jo 22 vuotta vanha!)

Virve Rosi askarteli vessapaperihylsystä muumitalon 3-vuotiaan tyttärensä kanssa – 22 vuotta sitten! "Avustin tekemällä valmiiksi ikkunat ja katot, hän maalasi ja hoiti liimauksen", Virve kertoo.

5. Hui, varo lohikäärmeitä!

"Teimme lasten kanssa lohikäärmeet. Keltaista silkkipaperia ei ollut, joten väritimme vihreää silkkipaperia keltaisella ja oranssilla. Toisesta päästä kun puhaltaa, niin lohikäärmeen suusta tulee tulta", kertoo Merja Kurittu.

6. Kukkaniitty ikkunalaudalle

Hylsyistä syntyy tukeva varsi kukille. Terälehdet saa tehtyä vaikka näin: piirrä käden ääriviivat värilliselle paperille ja leikkaa irti. Kukan terälehdet syntyvät muutamasta "kädestä". Nämä kukkaset ovat syntyneet 3-, 6- ja 7-vuotiaiden askartelijoiden käsissä. Apuna oli äiti Noora Heikkilä.

7. Makeita juttuja

Jenni Hurme ja 5-vuotias Vilma askartelivat jäätelötikuista ja vessapaperirullan hylsyistä tikkareita. Hylsystä saa myös myyntitelineen kauppaan!

8. Linna ritareille ja kuninkaallisille

Jos hylsyjä ja pahveja on kertynyt jo enemmän, rakenna vaikka linna! Tämän on taituroinut 4-vuotias, kuvan otti äiti Sonja Hirsimäki.
Myös Teija Helinin perheessä rakennettiin ritarilinna hylsyistä ja tikuista.

9. Täältä tulee mehumobiili!

"5-vuotias tyttöni askarteli tyhjästä mehupurkista ja vessapaperirullasta lentävän auton", kertoo Jenni Hurme.

10. Kerrostalo, autotalli ja muuta kivaa

Eila Agneta Huutola askarteli lapsenlapsensa kanssa hylsyistä ja pahvilaatikosta näin hauskan luomuksen. "Välillä se on kerrostalo, välillä autotalli. On ollut monessa leikissä mukana", Eila kertoo.

11. Perusta jäätelökioski

Vessapaperihylsyistä saa kätevästi jäätelötötteröitä: leikkaa rulla kyljestä auki, kierrä se tötterön malliseksi ja teippaa kiinni. Jäätelöpallon voi rutistaa vaikka silkkipaperista tai muotoilla kankaasta, jonka sisällä on pumpulia tai paperia. Mitä värikkäämpiä jäätelöitä, sitä houkuttelevampi myyntitiski!

Ideoita kysyttiin lukijoilta Meillä kotonan Facebook-sivulla. Kiitos kaikille mahtavista ideoista! Jutun kuvat ovat lukijoiden ottamia.

Kommentoi »