Lapsiperheen puutalokoti
Sisustus
Lapsiperheen puutalokoti
Espanjalais-suomalaisen perheen puutalokoti on sisustettu vanhoilla kalusteilla. Perheen äidin toiveissa on, että tunnelma on kuin nukkekodissa.
12.9.2016
 |
Kotivinkki

Omakotitalon eteinen on avara ja valoisa. Talon mukana tulleet säilytyslaatikot toimivat käytännöllisinä penkkeinä, puinen rekka on kirpputorilta. Taloa oli pidetty hyvin, ja se oli aikanaan tehty hyvällä maulla. Myös pihan ihanat omenapuut ja varsinkin keittiön valoisuus ihastuttivat perhettä ostohetkellä.

”Edellinen asukas kertoi, että täällä pitää elää vasara kädessä. Onhan se totta, että koko ajan on jotain tekemistä, mutta odotimme talosta koituvan jopa enemmän töitä. Meillä ei ole ollut sen suurempia ongelmia. Tai sitten olemme niin ummikkoja, ettemme ole huomanneet niitä. Meillä ei ollut kokemusta remontoinnista tänne muuttaessamme, joten kaikki tarvittava on opittu tekemällä”, asukkaat kertovat. 

Keltainen lipasto eteisen vieressä on yksi monista Tori.fi:stä tehdyistä kalustelöydöistä. ”Rakastan vanhoja kalusteita ja kauniita koriste-esineitä. Haluaisin, että kodin tunnelma olisi kuin nukkekodissa”, perheen äiti kertoo.

Kulunut valkoinen lautalattia oli haaveissa uutta kotia etsittäessä. Edellinen asukas kertoi sen olleen ennen sininen. ”Tunnen oloni kotoisaksi suomalaisten kodeissa. Niiden ei odoteta olevan täydellisiä, ja ihmisiä kutsutaan rennosti kylään. Espanjassa elämäntyyli olisi täysin päinvastainen. Siellä ei tulisi mieleenkään tavata kavereita kotona; se olisi kuin antitreffit. Madridissa tuttujen kanssa mennään kaupungille kahvilaan, ravintolaan tai ulos puistoon”, perheen espanjalainen äiti kertoo. 

Pariskunnasta molemmat saivat valita ruokatilaan mieleisen tapetin. Raitatapetti oli perheen isän valinta ja kukkatapetti äidin. Toivottu pyöreä ruokapöytä löytyi kirppikseltä.

Makuuhuoneen vaatekaapit pariskunta suunnitteli itse ja tuttu puuseppä valmisti ne.

Yläkerran lastenhuoneen kiikkutuoli on kirpputorilta. 

Kylpyhuoneen ja lastenhuoneen väliin asennettiin peililliset liukuovet. Ne säästettiin samassa huoneessa olleesta vaatekaapista, joka sai lähteä. Kahdessa huoneessa käytetty sama tapetti rauhoittaa näkymää.

Tori.fi:stä löytyi punainen sohvaryhmä. Sohva myytiin tilanpuutteen vuoksi, mutta tuolit ja nojatuolit sijoitettiin olohuoneeseen ja yläkerran kirjastoon.

Yläkerran kirjastossa sijaitsevan puusohvan perheen isä huusi lapsuudenkylänsä huutokaupasta. Se oli jo valmiiksi turkoosi.

Kommentoi »