Lapsiperheen boheemi kaupunkikoti
Sisustus
Lapsiperheen boheemi kaupunkikoti
Nelihenkisen lapsiperheen kaupunkikoti on kaunis, valoisa ja täynnä kekseliäitä sisustusideoita.
Julkaistu 30.12.2014
Kotivinkki

Vuonna 1908 rakennettu kerrostalo sijaitsee Helsingissä Punavuoressa, kivenheiton päässä Hietalahden torilta, keskustan palveluista ja merenrannasta. Asukkaiden, nelihenkisen lapsiperheen, mielestä kodissa parasta on sijainti: kaikki on lähellä. Lisäksi perhe ihastui asunnon valoisuuteen ja tilan tunteeseen. Reilun 90 neliön kaupunkikodissa on kolme makuuhuonetta, olohuone-keittiö, kylpyhuone, vessa ja lisäksi 2 parvea ja parveke. 

Ruokapöytä on teetetty vanhoista kattolankuista. Se rajaa olohuoneen ja keittiön toisistaan. Ruokailun jälkeen astiat korjataan heti pois, sillä pöytä toimii aikuisten ja lasten työpöytänä.

Keittiössä oli ennen lattiasta kattoon asennettu kaapisto. Tila keveni, kun yläkaapit purettiin. Lisää säilytystilaa saatiin rakentamalla saareke, jonka vetolaatikoihin uppoaa paljon tavaraa.

Kokolattiamatto on mukava leikkialusta ja se vaimentaa ääniä. Mattoa ei ole kiinnitetty, joten sen voi tarvittaessa rullata pois.

Perheen tyttären huoneen kaapin päällä on itse tehty nukkekoti, joka on rakennettu laatikosta. 

Lastenhuoneen rappuset johdattavat huoneen kokoiselle parvelle, jossa saa rakentaa rauhassa majoja eikä leikkejä tarvitse korjata joka ilta pois.

Kesällä perhe saa parvekkeesta lisähuoneen. 

Pitkällä käytävällä saa pelata sählyä. Peililasiovinen säilytyskaappi lisää tilan tuntua.

Vanhempien makuuhuoneen katseenvangitsijana on tummansiniseksi maalattu katto.

Vanhasta puulaatikosta saa helposti ja edullisesti hauskan yöpöydän.

Kylpyhuoneen lattia muistuttaa italialaista, rosoista katukiveä. Allaskaappi on teetetty kylpyhuonetta varten.

Lapsiperheen pyykkihuoltoa varten käytävästä erotettiin kodinhoitonurkkaus. Siistiä pyykkipistettä ei tarvitse piilottaa.

Vessan takaseinäksi on keksitty työmaan roskalavalta raahattu aaltopelti.

Kommentoi »