Lankaköynnös lumoaa myös kesäkukkaistutuksissa – nämä 10 ideaa saavat sinutkin innostumaan!
Piha ja puutarha
Lankaköynnös lumoaa myös kesäkukkaistutuksissa – nämä 10 ideaa saavat sinutkin innostumaan!
Lankaköynnös tuo kesäkukkaistutuksiin aivan uuden ulottuvuuden! Vehreä ja hento kasvi on täydellinen pari erityisesti vahvoille väreille ja näyttäville kukinnoille. Kurkkaa vinkit ja inspiroidu lankaköynnöksen mahdollisuuksista.
8.6.2018
 |
Viherpiha

Lankaköynnös – vehreä kaunotar

Perinteinen punamultainen talon seinusta saa säpäkkyyttä, kun istutat ruukkuun liilaa tähtisilmää ja reunalle lankaköynnöstä, joka ryöppyää hienosti korin reunan yli.

Erilaisten muotojen ilottelua

Käytä hyväksesi kasvien erilaisia muotoja. Jaloleinikin pallomaiset kukat ja tummat orvokit pääsevät hienosti esiin kapealehtisen ’Phoenix Green’ -saran ja helminauhamaisen lankaköynnöksen seurassa.

Katseet keräävä kasvimatto

Yhdistä samankorkuisia matalia kasveja pitkään parvekelaatikkoon. Orvokki, kaunokainen, muratti, lankaköynnös ja kalliomaksaruoho sekä heinämäinen vihvilä muodostavat jännittävän mosaiikin, joka kerää katseet.

Kevätkesän vehreyttä ruukuissa

Alkukesän heleys korostuu, kun teet asetelman pääasiassa vihreistä kasveista. Yhdistä rosmariinia, lankaköynnöstä, timjamia sekä valkokukkaisia kasveja, kuten jaloleinikkiä ja laukkaneilikka.

Istutus kuin Meksikon auringon alta

Ole rohkea ja yhdistä värejä huoletta. Vahvan väristä seinustaa pehmentää vaaleanpunainen jalohortensia. Sen kookkaita kukkapalloja tasapainottavat puolestaan lankaköynnöksen herkät oksat. Ne tuovat asetelmaan keveyttä.

Perennojen paras kaveri

Varjoisalla seinustalla lankaköynnös pitää seuraa rikolle, lemmikille ja kuunliljalle. Lehtien erilaiset muodot pääsevät tässä ryhmässä oikeuksiinsa. Rauhoittavaa ja kaunista!

Soikollinen onnea ja iloa

Valitse raikas väripari, kuten tässä: valkoinen kaunokainen ja vaaleanvioletti kultalakka 'Winter Joy'. Piristä niitä muratilla ja lankaköynnöksellä, joiden hennot versot virittävät istutukseen villiä tunnelmaa.

Hurmaavaa cottage garden -tyyliä

Kun kaipaat vaihtelua perinteiseen! Vanha 'Mårbacka'-pelargoni on saanut kumppanikseen lankaköynnöksen, joka tuo klassiseen perennakaunottareen vipinää.

Ajan patinaa ja kesäistä kukoistusta

Violettia ja vihreää! Söpö muurikello, tumma orvokki ja hento lankaköynnös ovat kiivenneet lipaston ylälaatikkoon. Vasemmalla ruukkuun istutettu monivuotinen mirrinminttu 'Six Hills Giant' voi jatkaa kesän jälkeen elämäänsä kukkapenkissä. Asetelmaan on valittu myös pensastomaattia ja limenvihreää oreganoa. Joukon jatkona ovat nukkapintainen hopeakäpälä, valkokukkainen pelargoni ja hempeä lobelia.

Kaikkien aikojen kaunein tuliaiskori

Yllätä ystäväsi viemällä kesän kaunein tuliaiskori. Kukkarunsautta tuovat jaloleinikki ja kultalakka. Niitä korostavat haltiankukka limenvihreine ja tummasuonisine lehtineen, mätäsmäinen kalliomaksaruoho ja rempseän riehakkaasti pursuava lankaköynnös.

Kommentoi »