Pölypalloja juuri siivotussa kodissa? Näin putsaat piilopölyn pattereista, valaisimista ja muista vaikeista paikoista
Sisustus
Pölypalloja juuri siivotussa kodissa? Näin putsaat piilopölyn pattereista, valaisimista ja muista vaikeista paikoista
Juuri kun olet siivonnut, jostain ryömii esiin pölyarmeija. Kuulostaako tutulta? Kurkkaa vinkit jääkaapin, patterien, valaisimien ja sälekaihtimien puhdistukseen!

Jääkaappi

Milloin viimeksi kurkkasit jääkaapin alle? Jos et jaksa siirtää kaappia, kiinnitä pariton vanha sukka kuminauhalla mailan, siivousvarren tai muun kepin nokkaan ja huitaise villakoirat piilostaan.

Patterit

Patterin väliin ei kannata edes kurkata, sillä pölyt ja tahmat rakastavat lämmintä piiloaan. Kostuta pitkä, ohut pyyhe ja pujota se patterin väliin. Tee muutama tanssiliike ja sheikkaa pyyhettä edestakaisin. Toista joka välissä.

Valaisimet

Lamppujen päällä ja kristallikruunuissa viihtyvä pöly vain odottaa sopivaa hetkeä varista alas. Helpointa on laittaa käteen joko puuvillainen tai pölyjen pyyhintään erikoistunut pölyhanska ja käydä kädellä lamput ja kristallit läpi.

Sälekaihtimet

Sälekaihtimista pölyt paljastuvat mukavasti kevätauringon myötä. Jos alat pyyhkiä jokaista sälettä erikseen, menee ikä ja terveys. Laita käteen vanha sormikas ja vedä kolme sälettä kerralla tai kiinnitä mikrokuituliinat grillipihteihin, niin saat putsaukseen tuplatehon.

Näin ammattilainen siivoaa

  • Pyyhi pölyt imuroinnin jälkeen. Silloin ne ovat ehtineet laskeutua.
  • Siivoa ylhäältä alaspäin ja puhtaammasta likaisempaan. Perussiivous alkaa yläpölyjen poistosta ja päätyy wc-tiloihin.
  • Minimoi pölyt ja järjestä tavaroille omat, kannelliset laatikot. Hanki ovellisia kaappeja ja hyllyjä. Suosi sileitä pintoja, kattoon asti ylettyviä kaappeja ja kalusteissa umpinaisia sokkeleita.
Kommentoi »