Kylpytossut – pehmoiset tossut valmistuvat virkkaamalla tunnissa
Tee itse
Kylpytossut – pehmoiset tossut valmistuvat virkkaamalla tunnissa
Kylpytossut on ihana pujottaa puhtaisiin jalkoihin! Paksusta ontelokuteesta virkkaamalla tossut valmistuvat tunnissa. Liimaa lopuksi korkkipohjat, jotka pitävät tossut kuosissa ja suojaavat niitä kosteudelta.
19.11.2018
 |
Unelmien Talo&Koti

Kylpytossut – tarvikkeet:

 • paksua ontelokudetta (pääväri ja hieman toista väriä reunoihin)
 • virkkuukoukku kuteen ja käsialan mukaan
 • pohjaksi korkkilevyä tai umpisolumuovia
 • kuumaliimaa tai muuta pohjaan ja kuteeseen sopivaa liimaa.

Kylpytossut virkataan näin

 1. Piirrä jalkapohjasi paperille ja leikkaa se kaavaksi tossulle.
 2. Aloita työ 12–15 (koko 36–38) ketjusilmukalla. Valmiissa pohjassa on vain neljä tai viisi kerrosta, joten aloitussilmukoiden määrän saat parhaiten kokeilemalla. Voit käyttää arvioinnin apuna piirtämääsi kaavaa. Aseta ketjusilmukkanauha kaavan keskelle ja arvioi sen paksuudesta, montako virkkauskerrosta tarvitaan sitä kiertämään, jotta työ yltää sentin yli pohjan leveimmän kohdan yli molemmilla puolilla. Tarkista myös riittääkö kerrosmäärä kantaan ja kärkeen. Jos mitta jää lyhyeksi, virkkaa aloitusketjusilmukoita lisää. Jos tossusta näyttäisi tulevan liian pitkä, vähennä ketjusilmukoiden määrää.
 3. Virkkaa 1. kerros kiinteitä silmukoita, kiertäen ketjusilmukat molemmilta puolilta. Tee ketjusilmukkarivin päätysilmukoihin 2 kiinteää silmukkaa.
 4. Jatka virkkaamista kiinteillä silmukoilla työtä kiertäen. Virkkaa kaarevissa kohdissa jokaiseen silmukkaan kaksi silmukkaa. Lopeta virkkaaminen toisella reunalla kesken kerrosta, jolloin toinen pää jää kapeammaksi kannaksi.
 5. Virkkaa pohjaan lopuksi yksi piilosilmukkakerros tehostevärillä.
 6. Aloita pääliosan virkkaaminen hieman tossun sivun keskikohdasta kärkeen päin. Virkkaa ensimmäiset silmukat kolmen reunasilmukan läpi. Virkkaa edestakaisin, kunnes remmi on sopivan mittainen. Virkkaa viimeinen kerros reunasilmukoiden läpi. Tee toinen remmi peilikuvaksi ristiin.
 7. Tee toinen tossu samoin mutta peilikuvaksi.
 8. Piirrä korkkilevysta tai vaikka vanhasta joogamatosta kylpytossun pohjat. Leikkaa ne irti ja liimaa pohjiin. Siisti reunoja, jos tarpeen.
Tee kynsienhoitotarvikkeille tossuihin sopiva kori. Sen pohjaksi käy tossujen ohje, vain viimeinen kerros pohjaa virkataan kokoinaiseksi. Korin reunat voit virkata, silmukoita lisäämättä, niin korkeiksi kuin haluat. Liimaa koriinkin erillinen pohja niin se kestää paremmin kosteutta.
Kommentoi »