Kurkista viime vuosien asuntomessujen sisustuksiin – näin tyylit vaihtelivat keittiöissä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Topi-Keittiöt
Kurkista viime vuosien asuntomessujen sisustuksiin – näin tyylit vaihtelivat keittiöissä
Kokosimme viime vuosien asuntomessujen kiehtovat keittiöiden ja muiden kodin tärkeiden tilojen sisustukset. Katso Seinäjoen, Mikkelin ja Porin asuntomessujen upeat kodin kalustetyylit ja värimaailmat.
Julkaistu: 5.7.2019

Seinäjoen asuntomessut 2016 olivat Etelä-Pohjanmaan tapaan komeat ja täynnä yllätyksiä. Messut järjestettiin Pruukinrannassa Kyrkösjärven rannalla. Messujen teemana oli pohjalaisen tekemisen tahto, ja messuilla esiteltiinkin perinteisten pohjalaistalojen modernimpia versioita. Ne ihastuttivat vanhan ja uuden yhdistelmillään.

Yksi kiinnostavimmista Seinäjoen messukohteista oli Kannustalon Pohjanmaa, joka toi vanhan pohjalaistaloperinteen ennakkoluulottomasti nykyaikaan.

Talon sisustussuunnittelusta vastasi Helena Karihtala, joka käytti vahvoja väripareja: rohkeaa hiilenmustaa ja hillittyä harmaata.

Pohjanmaa-talossa on moderni tupakeittiö, jossa ei ole ollenkaan seinäkaappeja mutta paljon ikkunoita. Keittiössä korostuu vetimettömyys, laatikostojen sijoittelu samaan linjaan ja käytännöllisyys. Topi-Keittiöt toimitti pääosan talon kiintokalusteista.

Keittiökaappien Lato-ovimalli on Topi-Keittiöiden suosituimpia ovia, maalattu ja sormikololla varustettu MDF-ovi. Verhouslevyjen uutuusväri on hiirenharmaa, ja myös runko on poikkeuksellisesti harmaa. Liesikupu on Franken malli Retro Musta. Keittiössä on Dekton Keon Tech -tasot, jotka ovat lämmönkestäviä ja antibakteerisia.
Kodinhoitohuoneen ovimalli on uutuusväri hiirenharmaa Lato. Maalatussa MDF-ovessa on sormikolo. Tasot ovat Dekton Keon Tech -tasot ja kodinkoneet AEG:ltä.
Myös yhdistetyn kodinhoitohuoneen ja wc:n ovimalli on hiirenharmaa Lato.
Makuuhuoneen kaapistot ovat rohkeasti hiilenmustat, ovimalli on sormikololla varustettu Lato. Kaappien runko on harmaa.
Pukutilassa on hiilenmustat Lato-ovet, jotka on yhdistetty harmaaseen runkoon. Kiiltopintainen Franke Quatro -pesupöytä on suorareunainen.

Modernissa Mammuttikodissa luonto näkyy

Myös Mammuttikodin Villa Roihu Seinäjoella oli modernisoitu versio perinteisestä kaksifooninkisesta pohjalaistalosta. Villa Roihu on viisihenkisen perheen moderni koti, jossa tehdään arkisin paljon ruokaa ja viikonloppuisinkin kokataan yhdessä. Keittiö suunniteltiin muodoltaan U-malliseksi, jotta se rajaisi muodollaan ruokailuryhmän omaksi tilakseen.

Keittiössä on Topi-Keittiöiden valkoiset kiiltävät Hohto-ovet ja kelomännyn väriset työtasot. Keittiön katseenvangitsija on kristallinen liesituuletin. Pyöreät muodot toistuvat liesituulettimessa, valaisimissa ja ruokapöydässä.

Keittiön kaapistot ovat täysin valkoiset. Topin toimittama ovimalli on listavetimellä varustettu Hohto, myös rungot ovat valkoiset. Keittiössä on kelomännyn väriset tasot. Liesikupu on Savo Star, jota ohjataan EVO-kaukosäätimellä. Allas on valkoinen Lapetekin Blanco Naya 6, materiaalina on Siligranit. Mikro on AEG:n.
Kodinhoitohuoneen kaapistojen ovimalli on suorareunainen, valkoiseksi maalattu MDF-ovi Kosketus. Tasoina on musta laminaatti Keramos, ja allas on Lapetekin Blanco Rondoval.
Alakerran huikeassa wc:ssä kalusteovi on suorareunainen, kiiltävä maalattu MDF-ovi Kosketus. Kalusterungot ovat valkoiset. Tasona on musta laminaatti Keramos ja allas on Topi-Keittiöiden mallistosta AKPOS.

Triossa keittiö on kodin sydän

Seinäjoen messuilla esiteltiin myös Designtalo Trio, jossa keittiö on kodin sydän ja sen suunnitteluun käytettiin runsaasti aikaa. Kaikki haluttiin käden ulottuville: liesi, jääkaappi ja vesipiste.

Kodinhoitohuone on toimiva ja raikas. Pyykkiä tuleekin urheilullisessa perheessä paljon, siitä pitävät huolen kolme lasta sekä työmatkat pyöräilevä isä.

Keittiön kalusteissa on Topi-Keittiöiden valkoinen Säde-ovi, joka on sormiurallinen maalattu MDF-ovi. Tasot ovat valkoista laminaattia ja allas on hiilenmusta Franke Sirius. Valkoinen liesikupu on Savon mallistosta.
Wc:n ja kodinhoitohuoneen ovet ovat suorareunaisia maalattuja MDF-ovia Topin Kosketus-mallistosta. Tasot ovat valkoista laminaattia.

Mikkelissä musta otti vallan sisustuksessa

Mikkelin asuntomessut järjestettiin 2017 kuvankauniissa suomalaismaisemassa Saimaan rannalla. Messut muistetaan hulppeista wau-taloista sekä rohkeista mustista sisustuksista.

Topi-Keittiöt oli mukana Kannustalon Harmaja Saimaassa. Kyseessä oli Kannustalon Black Edition -kohde, jossa pääväreinä oli rohkea musta sekä sitä pehmentävä lämmin koivuviilu. Talon sisustuksen ja keittiön suunnitteli Kirsi Valanti. Saarekkeellinen keittiö avautuu olohuoneeseen ja ruokailutilaan sekä eteiseen, eli kodin sydän toivottaa näin kodin asukkaat ja vieraat tervetulleeksi.

Asukkaat halusivat, että keittiö näyttäisi aina siistiltä, joten kalusteryhmät toteutettiin aamiaiskaapeilla, joihin kaiken saa kätevästi piiloon.

Topi toimitti taloon kaikki kalusteet sekä Mielen kodinkoneita. Linjakkaassa keittiössä on muun muassa koivuviilutettua sormiurallista Usva-uutuusovimallia ja erikoisuutena nähtiin sivulle liukuvien ovien taakse kätkeytyvät keittiöyksiköt. Toinen niistä on astianpesuyksikkö ja toisessa on muun muassa mikroaaltouuni ja pienkoneita. Koska keittiö on suurta avointa tilaa eikä näkymää haluttu peittää, valittiin liesituulettimeksi Savon Bora, joka upotetaan liesitasoon.

Keittiössä ovimalli on koivuviilulla verhoiltu ja sormiuralla varustettu Usva sekä hiilenmusta mattaovi Säde. Taso on 20-millinen Dekton Sirius. Myös välitilassa on samaa materiaalia. Kodinkoneet ovat Mieleltä ja Savolta, allas taas Lapetekilta. Valot ja pistorasiat ovat Limenten mallistoista.
Kodinhoitohuoneessa ovimalli on mattapintainen, hiilenmusta Kosketus listavetimellä. Taso ja välitila ovat siniteräs-laminaattia. Allas on Lapetekin, valot Limenten ja liukuovet Stirpen.
Wc:ssä ovimalli on sormiurallinen, koivuviiluovi Usva. Corian Deep Black Quartz -taso ja -allas täydentävät ilmeen.
Kylpyhuoneen kalusteovi on hiilenmusta Säde, johon istuu mukavaksi Corian Deep Black Quartz -taso.
Vanhempien wc-kalusteissa on valkealla syykuviolla varustettu Loiste-ovi, jossa on valkoinen Lungo-vedin.

Porissa korostui mukava arki kaupungissa

Porin asuntomessut 2018 järjestettiin aivan kaupungin keskustan tuntumassa Karjarannan alueella. Messujen teemana oli moderni pientalokaupunkiasuminen, johon haluttiin tuoda myös vaikutteita vanhoista, tiiviistä puukaupunkialueista.

Designtalon Noste on kahden aikuisen koti, jossa on erityisesti huomioitu myös kahden koiran tarpeet. 133-neliöisessä omakotitalossa tärkeää on kodin toiminnallisuus, viihtyisyys ja helppo arki. Kodin suunnittelussa on muun muassa neljä sisäänkäyntiä, joista yksi on suunniteltu vain koiria varten. Sisäänkäynnin yhteydessä on käytännöllinen kodinhoitohuone.

Sisustuksen perustan muodostaa vaalea tammiparketti, jonka vastapainona lähes koko talossa on tummanharmaa seinäpinta.

Avarassa ja ilmavassa keittiössä on mattavalkoinen Topi-Keittiöiden Kosketus-ovi valkoisella listavetimellä. Työtasot ovat Topin siniteräs-laminaattia. Matalan Topi Master -liukuoven taakse kätkeytyy kätevä aamiaisyksikkö. Keittiössä katseenvangitsijana uudenlainen liesituuletin: upea lamppukupu Lapetek Falmec Soffio. Lamppukuvussa on integroituna tehokas käryjen poisto ja ilmansuodatus.
Wc:n ovimalli on suorareunainen, puhtaan mattavalkoinen Kosketus.
Myös kodinhoitohuoneen ovi on Kosketus-mallistosta. Taso on Topin siniteräs-laminaattia.
Kommentoi »