Kuplakynttilät villitsevät! 5 diy-ilmiöstä innostunutta jakaa nyt vinkkinsä söpöjen kynttilöiden askarteluun

Kuplakynttilät villitsevät! 5 diy-ilmiöstä innostunutta jakaa nyt vinkkinsä söpöjen kynttilöiden askarteluun
Diy-intoilijat ovat hurahtaneet tänä syksynä askartelemaan veikeitä kuplakynttilöitä. Niiden valmistukseen tarvitset askarteluliikkeissä myytävän kynttilämuotin ja kynttilämassaa. Lue alta askartelijoiden vinkit ja kokeile somehittiä itse!
Julkaistu: 9.11.2021

Soijavahasta tuli kuplakynttilöihin kaunis mattapinta

Yksi kuplakynttilöistä innostunut on Nina Kuitunen. Näin hän teki kuplakynttilät:

”Käytän pilarikynttilöille tarkoitettua soijavahaa, jotta kynttilöihin tulee kaunis ja utuinen mattapinta. Soijavahassa innosti myös sen kerrottu ekologisuus ja myrkyttömyys.

Ensimmäisenä pujotan sydänlangan neulan avulla muotin pohjan läpi. Sen jälkeen sulatan vahahiutaleet vesihauteessa ja lisään sulaneeseen massaan haluamani värin. Tosin soijavahassa on kaunis väri ilman lisättyä väriäkin.

Sitten sulanut massa kaadetaan muottiin. Kynttilän sydänlanka kannattaa tukea esimerkiksi grillitikuilla. Kynttilät kuivuvat noin 2–3 tuntia, ja sen jälkeen ne voi irrottaa muoteista. Pohjaan jääneen ylimääräisen sydänlangan voi leikata pois.”

Soijavahasta tehtyjen kynttilöiden utuinen pinta viehättää Ninaa.
"Kuplakynttilöiden tekeminen on todella helppoa."
Irina

Lasten vahaliiduista väriä kuplakynttilöihin

Irina Pelkkala löysi kuplakynttilöiden tekoon apua lasten vanhoista tavaroista.

”Tein kuplakynttilöiden värityksen lasten vanhoista vahaliiduista. Sulatin ensin hieman kynttilämassaa ja lisäsin sekaan pienen määrän haluamani väristä vahaliitua. Kun vahaliitu on sulanut kunnolla, sekaan kannattaa lisätä vielä lisää kynttilävahaa ja sekoittaa kunnolla.

Kun kynttilämassa on sulanut kunnolla ja väri on tasainen, sen voi kaataa kynttilämuottiin. Jos kynttilöihin haluaa erivärisiä kerroksia, tulee kerrosten antaa jäähtyä ensin kunnolla."

Mielestäni kuplakynttilöiden tekeminen on todella helppoa, rohkaisen muitakin kokeilemaan. Tekemäni kynttilät, joita olen polttanut, ovat palaneet todella kauniisti ja pitkään. Olen käyttänyt porvoolaisen Paperipilven valmistamaa kynttilämassaa, jota saa ostaa kilon paketeissa. Siitä valmistuu seitsemän kuplakynttilää.”

"Innostuin kuplakynttilöistä, sillä ne ovat helppotöisiä ja kauniita sekä hyvä lahjaidea näin joulun lähestyessä."
Sanna-Maija

"Hyvä lahjaidea"

Sanna-Maija Pasanen käytti kynttilöiden valmistukseen Paperipilven nettisivuilta löytämäänsä ohjetta. Myös muotti on ostettu kyseisestä liikeestä.

”Innostuin kynttilöistä, sillä ne ovat helppotöisiä ja kauniita sekä hyvä lahjaidea näin joulun lähestyessä. Omissa kynttilöissäni käytin valmissekoitusta. Kynttilämassan sulatin vesihöyryssä ja värjäsin erisävyisiksi. Massa jähmettyi muotissa noin kolmessa tunnissa.”

Aloittelijakin onnistui ensimmäisellä yrittämällä

Eila Seppälä-Vessari innostui kuplakynttilöistä nähtyään niistä kuvan sosiaalisessa mediassa.

”Innostuin heti, sillä niissä on kivasti jotain uutta. Olen siis aivan noviisi, enkä ole ikinä aikaisemmin tehnyt kynttilöitä. Minusta on kuitenkin joka vuosi kiva kokeilla jotain uutta juttua. Muotit ja muut tarvikkeet saapuivat nettitilauksella nopeasti kotiin, ja yllätys oli iso, kun jo ensimmäiset kuplakynttilävalut onnistuivat oikein hyvin. Taidan jo tietää, mitä ystävät tämän joulun paikkeilla saavat lahjaksi…”

”Myös mehiläisvaha sopii kuplakynttilöiden tekemiseen”

Birgita Huotilalla oli kynttilöiden tekemisestä myös aiempaa kokemusta. Muotin hän tilasi Pasterol.fi-verkkokaupasta.

”Olen tehnyt kynttilöitä mehiläisvahasta aiemminkin erilaisiin muotteihin, mutta nyt oli pakko ostaa myös kuplakynttilämuotti testiin. Ja kyllähän kynttilöistä tuli tosi kivoja!

Teen kynttilät niin, että sulatan vesihaudekattilassa mehiläisvahan ja kaadan massan muotteihin, joihin on asetettu sydänlangat paikoilleen. Kuplakynttilä jähmettyy muutamassa tunnissa normaalissa huoneenlämmössä.”

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »