Unelmien Talo&Koti

Kuoriva saippua hellii ihoa – katso ohje ja tee saippuaa lahjapaketteihin ja itsellesi!

Kuoriva saippua hellii ihoa – katso ohje ja tee saippuaa lahjapaketteihin ja itsellesi!
Kuoriva saippua on ihana lahjaidea! Saippua saa tehonsa luffasienestä. Kun valat puolen litran juomatölkin täyteen saippuaa, siitä riittää siivuja sekä itselle että lahjapaketteihin.
Julkaistu: 28.11.2019

Kuoriva saippua – tarvikkeet:

  • 0,5 litran juomatölkki
  • luffasieni
  • 0,4 kg saippuamassaa askartelukaupasta
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 10–20 tippaa eteeristä öljyä, esimerkiksi vihreäntuoksuista rosmariinia tai sitruunaruohoa
  • tippa keltaista ja tippa sinistä elintarvikeväriä tai saippuaväriä askartelukaupasta.
Väritöntä saippuamassaa ja kuivaa luffasientä katsoessaan ei uskoisi, miten kauniita saippuoita niistä voi tehdä väriaineen ja tuoksuöljyn avulla. Ihanan edullinen lahjaidea!
Luffasaippuat ovat täydellisiä lahjoja, sillä niistä voi tehdä juuri saajalleen sopivia. Lisää halutessasi miehen saippuaan vaikka pari tippaa havuntuoksua, naiselle laventelia ja lapselle appelsiinia.

Kuoriva saippua tehdään näin:

  1. Leikkaa juomatölkin yläreuna saksilla pois niin, että saat aikaan pohjallisen lieriömuotin. Pese tölkki ja keitä sitä muutama minuutti niin kuin desinfioisit hillopurkin. Jätä tölkki jäähtymään ja kuivumaan.
  2. Paloittele saippuamassa muutamaan osaan ja sulata vesihauteessa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää sulaan massaan eteerinen öljy, ruokasooda ja väriaineet. Sekoita tasaiseksi. Ruokasooda muuttaa läpikuultavan massan satiinisen mataksi. Jos haluat kirkkaan ja kuultavan saippuan, jätä sooda pois.
  3. Työnnä luffasieni tölkkiin ja kaada sula saippuamassa sen päälle. Jos sieni meinaa nousta pintaan, paina sitä hetki alas esimerkiksi haarukalla, niin se asettuu. Anna saippuan jähmettyä 10 minuuttia tai kunnes se vaikuttaa melko jähmeältä. Kuori tölkki suikaleina saippuan ympäriltä. Siivuta vielä aavistuksen pehmeä ja lämmin saippuapötkö. Ota saippuasiivut käyttöön seuraavana päivänä, kun ne ovat kovettuneet täysin.

Vinkki!

Kun saippuasiivu on vielä pehmeä, tee siihen pillillä reikä ripustusnarulle.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti