”Kotona saa olla vapaa!” – Tällaisia ovat suosikkibloggaajien ihan tavalliset koti-illat

”Kotona saa olla vapaa!” – Tällaisia ovat suosikkibloggaajien ihan tavalliset koti-illat
Näkkileivän muruja pöydällä, pyykkirumbaa ja jäykistyneiden lonkkien venyttelyä. Iloa lämpimistä villasukista, kainaloon kömpivistä perheenjäsenistä ja siitä, että saa olla ihan vaan kotona. Kurkkaa, miten bloggaajat viettävät koti-iltaa!
Julkaistu: 6.11.2018

Marulla: Arki on peruselämää, joka saa juhlan tuntumaan juhlalta

Iltapalapöydässä on aikaa vaihtaa päivän kuulumiset. "Kuva on otettu tuiki tavallisena torstai-iltana, jolloin koti on aidoimmillaan ja alkuviikon härdellistä johtuen ei myöskään siisteimmillään", Maru kirjoittaa blogissaan.

Marulla-blogin Maru Hautala palasi parin päivän työmatkalta kotiin keskelle lapsiperheen torstai-iltaa. Ja miten hyvältä se tuntuikaan!

”Lapsiperheessä päivät täytyy rutiineista, mutta se ei tarkoita että elämä olisi tylsää. Rutiineja on helppo rikkoa tekemällä iltapalaksi banaanilettuja, sytyttämällä kynttilä iltapalapöytään tai pyöräyttää pikkuisen parempi smoothie. Kuulostaa kreisiltä, eikö!” Maru kirjoittaa.

Kurkkaa Marun perheen koti-iltaan täällä. (Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet)

Hanna Sumari: En tee mitään idyllistä ja ihanaa, vaan oikeastaan lakkaan tekemästä mitään

Kun Hanna tulee kotiin, hän vaihtaa aina saman tien päälleen verkkarit, T-paidan, villasukat ja yleensä myös villapaidan. "Niissä roikottelen kotona kaikkina vuorokaudenaikoina."

Hanna Sumarille päivän paras hetki on se, kun hän työpäivän jälkeen ajaa kotipihaan.

”Voi olla, että yksityisyyden ja rauhan kaipuu korostuu, kun ammatti on julkinen. Tavallinen työpäivä on usein kauhean repaleinen ja monitahoinen, nopeatempoinen ja tietysti edustan itseäni koko ajan kaikkialla. Koti-iltaa viettää kaikesta sellaisesta vapaa Hanna.”

Kurkkaa Hannan koti-iltaan täällä. (Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet)

”Koska istun aivan liikaa, mun lonkan koukistajat laulaa välillä (aina) hoosiannaa ja ne kaipaavat venytystä”, Hanna kirjoittaa.

Kolmistaan: Kotona saa olla mökönaama ja höppänä hassuttelija, siis oma itsensä

Karoliinalle koti on turvapaikka, josta saa voimaa.

Kolmistaan-blogin Karoliina Sallinen-Pentikäinen kertoo kokevansa mukavatkin sosiaaliset tilanteet energiaa vievinä, mutta koti – omat koti-ihmiset ja kylään kutsutut ystävät – tuovat energiaa.

”Parasta kotona olossa onkin musta se, että siellä saa olla vapaa. Vapaa olemaan oma arkinen itsensä. Välillä mökönaama, välillä ihan höppänä hassuttelija.”

Lue Karoliinan koti-illasta täällä. (Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet)

Tyrniä ja tyrskyjä: Hyvän parisuhteen salaisuus löytyy yhteisistä koti-illoista

Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari Kalliomäki järjesteli valokuvia, joiden joukosta löytyivät myös hääkuvat.

"Eilen laiton hääkuvat uuteen järjestykseen ja totesin, että melkein 30 yhteisen vuoden jälkeen tahdon enemmän kuin koskaan. Tekisin aivan samat valinnat, mitä vuosikausia sitten ja se nostatti kiitollisen hymyn huulille. Ehkä rakkauden salaisuus on yhteiset koti-illat, joita vietetään tuon tuosta ja joita suorastaan kaipaa, jos ei vähään aikaan ole yhdessä oltu", Sari kirjoittaa.

Lue lisää Sarin ajatuksia koti-illoista täältä.

Mrs. Christmas: Rakastan kotona nysväämistä

Mrs. Christmas -blogin Elisa Miinin tunnustautuu olevansa todellinen kotihiiri. Kesäisin hän on koko ajan menossa jonnekin, mutta syksyn tullen puoleensa vetävät villasukat ja takkatuli.

”Lapsosistani isompi, tokaluokkalainen, on täydellisessä koti-iltaiässä. Hän viihtyy vielä vanhempiensa seurassa ja osaa arvostaa yhteisten hetkien eteen nähtyä vaivaa. Lauantai-iltojemme kaava onkin usein sama: teemme ison lautasellisen kasvistikkuja (minun suosikkini on porkkana, lapsi tykkää kukkakaalista) ja teemme niille kyytipojaksi kermaviilistä dippikastikkeen. Sitten linnoittaudumme television eteen.”

Lue Elisan koti-illasta täällä. (Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet)

Onnea nikkaroimassa: Maalla asuessa kotona tulee vietettyä paljon aikaa

Villasukat ja pehmoinen neule ovat Hennan mielestä paras mahdollinen koti-illan asu.

Onnea nikkaroimassa -blogin Henna Helne on päättänyt ottaa marraskuisesta hämärästä kaiken ilon irti.

”Olen aina ollut melko meneväinen, ja vielä lastenkin synnyttyä olemme olleet paljon menossa. Nyt uudesta kodista ei tunnu olevan hoppu mihinkään. Paras kahvihetkikin (kahvilan kulmapöydän sijaan) vietetään omassa olohuoneessa järveä katsellen.”

Kurkkaa Hennan koti-iltaan täällä.

Jutun kuvat ovat bloggaajien ottamia.

Kommentoi »