Koti puhtaaksi vaivattomasti – näin valitset oikeat puhdistusaineet
Mainos: Tolu
Koti puhtaaksi vaivattomasti – näin valitset oikeat puhdistusaineet
Puhdistusaineen pH-arvo vaikuttaa siihen, millaisiin tahroihin se tepsii. Tämän takia esimerkiksi vessassa ja keittiössä kannattaa käyttää eri aineita. Poimi tästä vinkit, joiden avulla valitset oikeat aineet sujuvaan siivoukseen.
25.6.2020

Puhtaassa kodissa on mukavampi asua. Positiivisesta lopputuloksesta huolimatta moni kokee siivoamisen pakkopullaksi, joka pitää hoitaa pois alta kerran viikossa. Toki löytyy niitäkin, jotka kokevat siivoamisen terapeuttiseksi.

Etenkin lapsiperheissä suurimpia ongelmia tuottaa tavaran paljous ja järjesteleminen ennen siivouksen aloittamista. Jotta kodin puhdistaminen sujuisi joutuisasti, kannattaa etsiä kaikille tavaroille järkevät säilytyspaikat, joihin ne löytävät aina helposti tiensä takaisin käytön jälkeen. Näin viikkosiivousta ei tarvitse aloittaa tavaroita järjestelemällä.

Hellävarainen ja tehokas Tolu Laminaatti- ja Parketti estää lian tarttumisen lattiaan ja suojaa pintaa siivousten välillä. Uusi korjaava koostumus myös häivyttää näkyviä naarmuja ja palauttaa pinnan alkuperäisen kiillon.

Haasteeksi saattaa muodostua myös oikean puhdistuaineen valinta. Käsitiskiainetta saatetaan käyttää koko asunnon pesuun tai sitten siivotaan pelkällä vedellä, joista kumpikaan ei tuo toivottua lopputulosta.

− On hyvä muistaa, ettei keittiöön suunnattu pesuaine ole ihanteellinen kylppärin putsaamiseen ja päinvastoin. Tämä johtuu ensisijaisesti siitä, että tiloissa on erilaista likaa ja tuotteiden pH-arvo on optimoitu niin, että se tehoaa tiettyyn ongelmaan. Keittiössä taistellaan usein rasvatahroja vastaan, mihin tepsii parhaiten hieman emäksinen tuote. Kylppäreiden kalkkijäämiin puree puolestaan paremmin happamampi vaihtoehto, sanoo Tolun Brand Manager Virva Tuononen Henkeliltä.

Tolu Lasi & Ikkunan innovatiivinen koostumus ehkäisee tehokkaasti pintojen likaantumista. Käyttökohteita ikkunoiden lisäksi ovat esimerkiksi peilit, lasipöydät, auton ikkunat ja kaikki keittiön kiiltävät pinnat sekä liedet, liesikuvut ja tasot.

Miksi tarvitsen erilaisia tuotteita?

Kaupan hyllyiltä löytyvä pesuaineiden laaja valikoima laittaa helposti kuluttajan pään pyörälle ja miettimään, mitkä tuotteet hänen kannattaisi valita.

Jotta saadaan oikeasti puhdasta jälkeä, kannattaa siirtää katse puhdistusaineen pH-arvoon. Hyvä muistisääntö on, että happamalla aineella lähtevät muun muassa kalkki, saippuajäämät ja ruoste. Emäksinen aine taas puree rasvaan, öljyyn ja nokeen. Esimerkiksi Tolu Keittiö on erittäin hyvä tuote paitsi keittiön rasvatahrojen myös takan luukun putsaamiseen. Neutraali pH soveltuu puolestaan päivittäiseen puhdistukseen ja herkemmille pinnoille.

− Kannattaa lukea tarkkaan käyttöohjeet, sillä ne vaihtelevat tuotteittain. Yleisesti ottaen neutraalin pH:n aineet eivät vaadi huuhtelua. Sen sijaan emäksiset ja happamat vaativat, minkä lisäksi ne soveltuvat vain tietyille materiaaleille. Esimerkiksi keittiön kivitasot ovat arkoja ja vaativat neutraalin pesuaineen. Itse olen huomannut, että Aloe Vera yleispuhdistusaine spray-muodossa toimii tässä parhaiten.

Yksi kodin uusista moniottelijoista on Helppo Puhdistaja -yleispuhdistussuihke, jonka innovatiivinen koostumus muodostaa vettä ja likaa hylkivän kalvon, mikä auttaa pitämään kodin pidempään siistinä.

− Tämä on kätevä puhdistusaine päivittäiseen siivoukseen ja se on kehitetty erityisesti kiiltäville pinnoille. Puhdistaminen on nopeaa, koska pintaa ei tarvitse huuhdella käytön jälkeen. Tuote soveltuu monille pinnoille, kuten lasi, metalli, puu, marmori ja erityisesti kaikki korkeakiiltoiset pinnat, kuten keittiökalusteet, rosteripinnat, auton sisäpinnat sekä television ja mobiililaitteiden näytöt, Tuononen kertoo.

Tolun innovatiiviset yleispuhdistusaineet Tunturin kevät ja Aloe Vera sopivat hyvin päivittäiseen siivoukseen. Molemmissa on miellyttävä tuoksu ja ne soveltuvat kaikille kodin pinnoille.

Vinkit siivoamiseen

  • Lue huolella tuotteen käyttöohjeet, sillä annostelun lisäksi myös se vaihtelee pesuainekohtaisesti, tarvitseeko pinta huuhdella vai ei. On myös tärkeää valita kyseiselle pintamateriaalille turvalliset tuotteet.
  • Hanki kunnon siivousvälineet ja huolehdi niiden puhtaudesta. Mopit ja rätit tulee pestä välillä 60 asteessa.
  • Älä anna turhan tavaran kertyä pöydille ja muille tasoille, vaan laita tavarat käytön paikoilleen.
  • Poista tahrat mahdollisimman pian.

Kommentoi »