Korkkiaskartelua kotiin
Tee itse
Korkkiaskartelua kotiin
Luonnollinen ja kestävä korkki on mainio materiaali pieniin sisustusprojekteihin. Katso seitsemän inspiroivaa ideaa korkkiaskarteluun!
Julkaistu 27.2.2017
Kotivinkki

Simppeliä seinäkelloa varten tarvitset korkista tehdyn pannunalusen, kellokoneiston ja viisarit sekä mustia tarranumeroita. Poraa pannunalusen keskelle reikä ja kiinnitä koneisto sekä viisarit paikalleen. Liimaa numerot kellotauluun ja koristele halutessasi tarroilla.

Tee korkkilevystä seinälle kirjaimia, jotka toimivat ilmoitustauluina. Leikkaa kirjaimet askartelu­veitsellä ja kiinnitä ne tiukasti seinään esimerkiksi mattoteipillä tai tarratyynyillä.

Korkkilevystä saat kätevän seinätelineen keittiötarvikkeille. Liimaa puolen sentin paksuinen korkkilevy keittiökaapin oven sisäpuolelle ja ruuvaa siihen pieniä koukkuja. Lakkaa levy, jos haluat sen pinnasta kestävämmän.

Tee huoneeseen tehosteseinä tapetin sijaan ääntä vaimentavasta korkista. Siihen on helppo kiinnittää nastoilla sommitelmia valokuvista, korteista ja julisteista. Tähän seinään käytettiin metrin levyistä ja puolen sentin paksuista korkkilevyä, joka liimattiin kontaktiliimalla suoraan seinälle.

Hienoimmat pannunaluset teet itse. Sido reilunkokoiset korkkihelmet tiukasti yhteen värikkäällä narulla. Tee erikokoisille pannuille omat alusensa. Näistä saat myös kivoja pikku lahjoja.

Vanha ja kolhiintunut wieniläistuoli ehostuu korkki-istuimella. Leikkaa noin puolen sentin paksuisesta korkkilevystä istuinosan kokoinen ympyrä ja liimaa se paikalleen kontaktiliimalla.

Yksinkertaisesta valkoisesta tarjottimesta tulee kertaheitolla persoonallinen, kun sen pohjalle liimaa palan korkkilevyä. Tarjottimissa korkki on käytännöllinen materiaali, sillä sen pinnalla tavarat eivät luista.

Lisää helppoa askartelua kotiin

Kommentoi »