Unelmien Talo&Koti

Koristele lautaset posliinitusseilla

Koristele lautaset posliinitusseilla
Koristele posliinitusseilla lautasia. Väri kiinnittyy ilman uunia. Katso Kootut murut -blogin Jutta Rikolan helppo ohje.
Julkaistu 28.5.2015

Kirpparilautaset muuttuvat taideteoksiksi posliinitussien avulla. Lautasten koristelu onnistuu lastenkin kanssa, ja väri kiinnittyy tavallisessa uunissa.

Posliinimaalauksen tarvitaan vain vanhoja lautasia ja posliinitussit. Vanhoja lautasia saa kirppareilta ja kierrätyskeskuksista edullisesti. Posliinitusseja myyvät askartelukaupat. Värin kiinnittämiseen ei tarvita keramiikkauunia, vaan tavallinen riittää. Lasten koristelemista astioista saa ihania lahjoja vaikka isovanhemmille. Lautaset voi ripustaa seinälle, ja kupeista tulee persoonallisia käyttöastioita.

Tarvikkeet:

  • posliinitusseja
  • astioita
  • tavallinen uuni värin kiinnittämiseen.

Näin koristelet lautaset posliinitusseilla

1. Puhdista astian pinnasta kaikki rasva ja lika huolellisesti tussivalmistajan ohjeiden mukaan. Ohjeet vaihtelevat merkeittäin. Huolellinen puhdistaminen on kiinnittämisen ohella tärkein tekijä, jotta maalauksesta tulee kestävä. Kun olet puhdistanut maalattavan pinnan, älä koske siihen enää paljain käsin.

2. Voit luonnostella ja harjoitella ensin paperille. Varsinkin lautasille on niin helppoa piirtää, että pikkulapsikin osaa. Nämä lautaset on taiteillut kaksivuotias. Isommat lapset (ja aikuiset) voivat kokeilla myös mukin ulkopintaan.

3. Jos maalaat erivärisillä tusseilla päällekkäisiä tai vierekkäisiä alueita, anna jokaisen värin kuivua hetki. Muuten värit sekoittuvat.

4. Kun työ on valmis, anna sen kuivua. Kiinnitä uunissa valmistajan ohjeiden mukaan. Valmistajat lupaavat, että oikein puhdistetut ja kiinnitetyt astiat kestävät konepesun, mutta ehkä astiat kannattaa pestä hellävaraisesti käsin. Kukapa haluaisi vahingossakaan tuhota pienen taiteilijan teoksia.

Lisätietoja:

Lue lisää:

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »