Viivoja, pilkkuja ja lehtiä! Kokeile posliinimaalausta ja koristele perusastiat helpoilla koristeilla
Tee itse
Viivoja, pilkkuja ja lehtiä! Kokeile posliinimaalausta ja koristele perusastiat helpoilla koristeilla
Posliinimaalaus on helppoa ja palkitsevaa. Aloita ensin vaikka vain yhdellä värillä ja koristele astioita herkillä lehdillä sekä rytmikkäillä viivoilla ja pilkuilla.
31.1.2020
 |
Kotivinkki

Posliinimaalaus – tarvikkeet:

  • lasi- ja posliinimaaleja
  • posliinitusseja
  • pensseleitä.

Posliinimaalaus onnistuu näin

Ota mallia luonnonlehdistä ja kopioi kuvio vadille. Astian täytyy olla pölytön, rasvaton ja kuiva, jotta maali tarttuu. Jos käytät useampaa väriä, anna maalin kuivua ennen seuraavan lisäämistä.
Peruskulho muuntuu posliinitussilla tyylikkääksi astiaksi. Rastita, pilkuta tai vedä vapaalla kädellä viivoja. Anna astian kuivua neljä tuntia ja siirrä se sitten uuniin 160 asteeseen 90 minuutiksi. Laita uuni pois päältä ja anna astioiden jäähtyä uunissa ennen käyttöönottoa. Pese astiat mieluiten käsin.
Vasta-alkaja voi aloittaa posliinimaalauksen yhdellä värillä.
Sudi pensselillä herkkiä terälehtiä tai rytmikkäitä kuvioita. Kulhon vauhtiraita onnistuu vapaalla kädellä, mutta jos haluat tasaisen viivan, käytä rajauksessa maalarinteippiä. Vesipohjainen, peittävä posliini- ja lasimaali kiinnitetään uunissa. Laita maalatut astiat kylmään uuniin ja aseta lämpö 160 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, pidä astioita uunissa 90 minuuttia ja anna niiden jäähtyä.
Kultamaalilla sudittu kuppi tekee arkiaamun kahvihetkestä arvokkaan. Kun värität vielä korvan, kuppi ei kaipaa edes tassia alleen. Maalatuille astioille suositellaan käsinpesua.
Kommentoi »